Mobilo telefonu ražotājs "Nokia" cieš zaudējumus

© Scanpix/Reuters

Pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs - Somijas uzņēmums "Nokia" - paziņojis par lieliem zaudējumiem laikā posmā no jūlija līdz septembrim, vēsta BBC.

Zaudējumi radušies saistībā ar ievērojamu patērētāju pieprasījuma kritumu. "Nokia" pārdošanas apjomi šī gada trešajā ceturksnī samazinājušies līdz 9,8 miljardiem eiro (6,9 miljardiem latu), kas ir par 20% mazāk nekā šajos mēnešos pērn - 12,2 miljardi eiro (8,6 miljardi latu).

Šie ir pirmie kompānijas ceturkšņa zaudējumi desmit gadu laikā, kuri veido 913 miljonus eiro (641,6 miljonus latu). Salīdzinājumam, attiecīgajā periodā pagājušajā gadā uzņēmuma peļņa veidojusi 1,1 miljardu eiro (770 miljonus latu).

Pēc analītiķu vārdiem, šī gada jūlijs - septembris visiem mobilo telefonu ražotājiem bija nelabvēlīgs,taču daži, piemēram, "Apple", ar situāciju tikuši galā, piedāvājot tirgum pilnveidotus viedtelefonus.

Kā norāda, kompānijas "Nokia" pārstāvji, tās ražojumi ieņem 38% pasaules noieta tirgus un pēdējā laikā izdevies vēl vairāk paplašināties gan Eiropā, Latīņamerikā, Āfrikā un Tuvajos Austrumos.

Svarīgākais