Studentu konference gada garumā

Kaspersky Lab paziņo, ka ir uzsākts gadskārtējais projekts „IT Security for the Next Generation” – starptautiskā studentu konference, kuras mērķis ir dažādu valstu jauno speciālistu atklāšana un piesaistīšana praktisku projektu īstenošanai informācijas drošības jomā. Ekspertu lomā šajā projektā tradicionāli iekļauti Kaspersky Lab eksperti, kā arī Krievijas un ārvalstu vadošo augstskolu pasniedzēji.

Projektā var piedalīties augstskolu studenti, aspiranti un jaunie zinātnieki. Lai to veiktu, ir jāreģistrējas tīmekļa vietnē www.kasperskyacademy.com/ru un līdz 2011. gada 1. decembrim jāiesūta zinātniskās pētniecības darbs par vienu no piedāvātajiem tematiem. Šogad tematu sarakstā ir ietverti ne vien tehniskie, bet arī sociālie, ekonomiskie un juridiskie jautājumi.

Visus iesniegtos darbus novērtēs konferences programmas komiteja, kuras sastāvā ietilps Kaspersky Lab vadošie eksperti, kā arī Krievijas un NVS augstskolu pasniedzēji. Labāko darbu autori tiks uzaicināti piedalīties klātienes kārtā, kas notiks 2012. gada marta sākumā.

Reģionālās konferences ietvaros dalībnieki iesniegs savus projektus programmas komitejai un cīnīsies par iekļūšanu finālā, kas tradicionāli notiek kādā no Eiropas valstīm. Finālistiem būs unikāla iespēja veidot kontaktus ar kolēģiem un informācijas tehnoloģiju speciālistiem no dažādām pasaules malām, dalīties pieredzē un pārrunāt nozares aktuālākās problēmas.

Par piedalīšanos konferencē nav jāmaksā. Labāko darbu autoriem Kaspersky Lab apmaksā visus izdevumus, kas saistīti ar braucienu uz klātienes kārtu (ceļa izdevumus, ēdināšanu un izmitināšanu). Visi konferences dalībnieki saņems piemiņas diplomus un suvenīrus, bet uzvarētājus gaida vērtīgas balvas un brauciens uz konferences starptautisko finālu Eiropā.

Ekonomika

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) regulāri veic patēriņa preču cenu salīdzinājumu valsts lielāko pārtikas veikalos kopš 90.gadu vidus. Vidējās cenas aprēķina atbilstoši mazumtirdzniecības uzņēmumu cenu zīmēs norādītām, nerēķinot akciju cenas.

Svarīgākais