RD vienkāršos un pilnveidos atļauju izsniegšanu uzņēmējdarbības jomā

Rīgas dome (RD) vienkāršos un pilnveidos atļauju izsniegšanu uzņēmējdarbības jomā.

RD plāno veikt vairākas izmaiņas normatīvajos aktos, līdzšinējās domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centra (UKC) funkcijas uzticot citām pašvaldības struktūrvienībām, lai vienkāršotu pašvaldības sniegto pakalpojumu pieejamību, samazinātu birokrātiskos šķēršļus komercdarbības nodrošināšanā, kā arī novērstu korupcijas riskus.

Turpmāk tirdzniecības atļauju pieteikumus pieņems un atļaujas izsniegs, kā arī sniegs konsultācijas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrs un pilsētas rajonu izpilddirekcijas. Procesa uzraudzība, kā iepriekš, atradīsies pilsētas izpilddirektora kompetencē. Plānots, ka tuvākajā laikā tiks arī paplašināts pašvaldības sniegto pakalpojumu klāsts interneta vidē un minētos pieteikumus varēs iesniegt elektroniski.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs uzsver, ka uzņēmējdarbības veicināšanai un dažādu tirdzniecības atļauju izsniegšanai tiks samazināts domes administratīvais aparāts. Dažādu procedūru samazināšana, pašvaldības struktūru decentralizācija un optimizācija ir bijis viens no galvenajiem šīs domes uzdevumiem.

Latvijas Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs apliecināja, ka līdzšinējā uzņēmēju un RD sadarbība kopumā vērtējama kā laba, taču dažādu atļauju saņemšana dažbrīd tiek pārāk administratīvi sarežģīta. "Tādēļ ir apsveicama minētās jomas sakārtošana Rīgas pašvaldībā," viņš norādīja.

Saskaņā ar sniegto informāciju līdzšinējo Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centra (UKC) funkciju pārdale plānota, pamatojoties uz Rīgas domes Revīzijas komisijas un Birokrātijas apkarošanas centra ieteikumiem, kas paredz tālāku pašvaldības sniegto pakalpojumu tuvināšanu iedzīvotājiem, korupcijas risku mazināšanu un funkciju dublēšanās likvidēšanu RD.

Gaidāms, ka jau tuvākajā domes sēdē deputāti lems par nepieciešamajām izmaiņām RD nolikumā un citos normatīvajos aktos.

RD UKC tika izveidots 1996.gada 18.jūnijā, lai izveidotu vienotu kārtību Rīgā, ievērojot Latvijas likumos noteiktās pašvaldības funkcijas uzņēmējdarbības pārraudzībā.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais