Degvielas tirgotāja Neste Latvija peļņa pērn sasniedza divus miljonus latu

© f64

SIA Neste Latvija neto apgrozījums 2010. gadā sasniedza 157 miljonu latu, peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 2 miljoni latu. Uzņēmuma investīcijas sasniedza 1,1 miljonu latu, nra.lv informē Neste Latvija Mārketinga un klientu attiecību vadītāja Ilze Pērkone.

Neste Latvija neto apgrozījums 2010. gadā ir pieaudzis par 20%, kas saistīts ar veiksmīgu Neste Oil rūpnīcā ražotās degvielas pārdošanu, kā arī naftas produktu cenu kāpumu globālajā tirgū. Savukārt peļņas pieaugums galvenokārt skaidrojams ar izmaksu stingru kontroli un samazināšanu spēcīgas konkurences apstākļos.

2010. gadā SIA Neste Latvija turpināja attīstīt visas darbības jomas. Gada laikā uzņēmums atvēra 2 jaunas degvielas uzpildes stacijas – pa vienai Salaspilī un Ādažos. Šobrīd SIA Neste Latvija ir jau 52 degvielas uzpildes stacijas visā Latvijā.

SIA Neste Latvija naftas produktu termināla jauda tika izmantota pilnā apmērā, sasniedzot augstus finansu rezultātus.

2011. gadā SIA Neste Latvija turpinās attīstīt gan mazumtirdzniecību gan vairumtirdzniecību, investējot 1.6 miljoni latu.

Ekonomika

AS "Latvenergo" kļuvis par SIA "Laflora Energy" 100 % kapitāla daļu īpašnieku, lai kūdras ražotāja SIA "Laflora" bijušajā kūdras ieguves teritorijā Kaigu purvā Līvbērzes pagastā būvētu vēja elektrostaciju (VES) ar kopējo jaudu 108,8 MW (megavati) un uzsāktu elektroenerģijas ražošanu 2026. gada jūnijā.