Pieprasa Naglim piederošā "Baltic Taxi" maksātnespēju

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šodien pēc "Transporta grupa Rīgas Taxi" pieteikuma ierosinājusi uzņēmējam Jānim Naglim piederošās taksometru firmas SIA "Baltic Taxi" maksātnespējas lietu, liecina publiskajos reģistros pieejamā informācija.

Pagaidām vēl nav izvēlēts "Baltic Taxi" administratora amata pretendents. Pieteikšanās termiņš šim amatam ir 14.oktobra plkst.14, liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Baltic Taxi" dibināta 2003.gadā un tās vienīgais īpašnieks kopš šā gada maija ir Naglis.

No uzņēmuma dibināšanas brīža līdz šā gada maijam Naglim, kā arī Edgaram Mēteram un Gunāram Līcim piederēja katram 33,33% uzņēmuma pamatkapitāla.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2006.gadu uzņēmums noslēdzis 4620 latu zaudējumiem, bet firmas neto apgrozījums bijis 25 700 latu.

Šogad Rīgā jau notikuši vairāki incidenti, kuros cietuši gan taksometru vadītāji, gan bojātas automašīnas, un notikumi medijos nodēvēti par "taksometru kariem".

Pēc šiem incidentiem galvaspilsētas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) paziņoja, ka Rīgas pašvaldība nepieļaus taksometru karus un ka sarkanā līnija ir pārkāpta.

Tika izteikts priekšlikums, ka nepieciešams samazināt galvaspilsētā strādājošo taksometru firmu skaitu.

Patlaban Latvijas galvaspilsētā taksometru pakalpojumus sniedz vairāk nekā 70 dažādas firmas.

Svarīgākais