Dombrovska rīkojums atcelt ierēdņu apdrošināšanas sistēmu jau ienesis valsts budžetā 52 tūkstošus

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ierēdņu un darbinieku veselības apdrošināšanas līguma pārtraukšanas ar apdrošinātāju AS "BTA", Valsts ieņēmumu dienests no samaksātajiem 830 833 latiem atguvis 52 361 latu, kas pārskaitīts valsts budžetā.

Kā jau ziņots, VID jau no šā gada 1. jūlija lauza darbinieku un ierēdņu veselības apdrošināšanas līgumus, kas noslēgti ar "BTA". Līgumu darbība pārtraukta finansējuma trūkuma dēļ.

Līguma darbības gadā - laikā no 2008.gada 17.augusta līdz šā gada 16.augustam - apdrošināšanas gada prēmija bija 168 lati.

VID saskaņā ar līgumu jau 2008.gadā veicis 830 833 latu maksājumu par apdrošināšanas polises darbības laika 11 mēnešiem.

Tā kā pirms termiņa - ar 1.jūliju - tika pārtraukta starp "BTA" un VID noslēgtā līguma darbība, tad "BTA" VID par neizmantoto apdrošināšanas periodu atmaksāja 52 361 latu, kas tika pārskaitīts valsts budžetam.

LETA jau ziņoja, ka VID 2009.gada budžetā nav paredzēts finansējums ierēdņu un darbinieku veselības apdrošināšanai.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) uzdevis pārtraukt veselības apdrošināšanu par valsts līdzekļiem valsts pārvaldes iestādēs.

Tas darīts, ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušo informāciju par atsevišķu valsts iestāžu vadītāju "ārkārtēji neētisko" rīcību.

Dombrovskis šodien nosūtījis rezolūciju visiem ministriem, Valsts kancelejas vadītājai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam, kurā aizliegts slēgt jaunus veselības apdrošināšanas līgumus un uzdots pārtraukt sāktās iepirkuma procedūras.

Vienlaikus ar rezolūcijas starpniecību pieprasīts nekavējoties veikt nepieciešamās darbības, lai lauztu noslēgtos līgumus, vienojoties ar apdrošinātāju par līguma laušanu un ieguldīto valsts finanšu līdzekļu atgūšanu, vai arī vienoties ar valsts iestādes darbiniekiem, ka iegādātās veselības apdrošināšanas polises tiek apmaksātas no viņu personīgajiem līdzekļiem, veicot proporcionālu ikmēneša atvilkumu no mēnešalgas līdz polises derīguma termiņa beigām.

Veicot darbības, lai lauztu līgumus vai mainītu tajos ietvertos nosacījumus, Ministru prezidents lūdz ievērot līdzekļu efektīvas un racionālas izmantošanas principus, lai neradītu papildu zaudējumus valsts budžetam.

Rezolūcija nosaka, ka līdz 16.oktobrim valdības vadītājam jāiesniedz detalizēta informācija par veiktajām darbībām veselības apdrošināšanas līgumu laušanā un kopējo summu, kas tiks atgriezta atpakaļ valsts budžetā.

Svarīgākais