"Lattelecom" valstij nopelnījis 9,8 miljonus latu

© f64

Latvijas vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs "Lattelecom" valstij nopelnījis 9,8 miljonus latu.

Šī ir Latvijas valsts dividenžu daļa no Lattelecom 2010. gada peļņas, kas bija 19,2 miljoni latu, savukārt atlikusī peļņas daļa izmaksāta otram "Lattelecom" akcionāram – skandināvu telekomunikāciju koncernam “TeliaSonera”.

"Lattelecom" akcionāri pagājušajā nedēļā apstiprinājuši uzņēmuma gada pārskatu un uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins atzinīgi vērtē faktu, ka "Lattelecom" arī krīzē veiksmīgi noturējies.

„Valsts, kā viens no uzņēmuma īpašniekiem, var būt gandarīta, ka šajā ekonomiski sarežģītajā laikā "Lattelecom" ir izpildījis akcionāru uzdevumu un papildinās valsts budžetu, kas šobrīd ir ļoti būtiski,” norāda G.Kokins.

„Neskatoties uz ekonomisko situāciju valstī, Lattelecom Grupai ir izdevies uzņēmuma apgrozījumu saglabāt iepriekšējā gada līmenī. Samazinājumu fiksēto balss pakalpojumu segmentā ir izdevies aizstāt ar ieņēmumiem no interneta un televīzijas pakalpojumiem. 2010.gadā labus rādītājus ir izdevies sasniegt arī pārējiem Lattelecom grupas uzņēmumiem, kas strādājuši ar peļņu. Salīdzinot ar 2009 gadu, izmaksātais dividenžu apjoms ir būtiski samazinājies, ko ietekmēja gandrīz divas reizes mazākas dividendes no Latvijas Mobilā Telefona akcijām,” skaidro G.Kokins.

"Lattelecom" ir vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Latvijā. Uzņēmums piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informāciju tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus. "Lattelecom" nodrošina arī datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus.

Lattelecom grupā ir seši uzņēmumi – SIA Lattelecom, Lattelecom BPO, BPO Baltic, Citrus Solutions, Lattelecom Technology un Baltijas Datoru akadēmija.

"Lattelecom" kopuzņēmums izveidots 1994. gadā. Skandināvijas koncernam “TeliaSonera” patlaban pieder 49% "Lattelecom" daļu, bet Latvijas valstij – 51%. Savukārt, "Lattelecom" pieder 23% "Latvijas Mobilais Telefons" daļu.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais