Uzsāk ekoloģisko produktu ražošanu

Piena izstrādājumu tirgū palielinās pieprasījums pēc ekoloģiskajiem produktiem, kuru ražošana un izejvielas tiek rūpīgi kontrolētas un sertificētas. “Tukuma Piens” viens no pirmajiem Latvijā ir sācis iepirkt ekoloģisko pienu no Latvijas zemniekiem un izveidojis savu ekoloģisko produktu līniju, kuru uzsāk ar Baltais Eko jogurts ražošanu.

Lai uzsāktu ekoloģisko produktu ražošanu “Tukuma piens” investēja 35 000 latus, iegādātojies ražošanā jaunu piena uzglabāšanas tanku ekoloģiskā piena šķirošanai, kā arī tika ieguldīti līdzekļi ražošanas sertificēšanā un jauna iepakojuma izveidē.

Armands Artihovičs, AS “Tukuma piens” mārketinga vadītājs: “No pagājušās nedēļas veikala plauktos ir pieejami divu veidu Eko jogurti – ar aveņu un melleņu garšām. Eko jogurts sastāv no eko piena, eko džema un eko cukura. Šim jogurtam ir arī piešķirts īpašs eko sertifikāts, kas apstiprina šī produkta unikalitāti un piederību eko saimei. Dabisko garšu Baltais Eko jogurtam piešķir bioloģiskajās saimniecībās audzētās avenes un īpaši sertificētos mežos lasītas mellenes. Ogu pārstrādāšanā tiek izmantotas iekārtas un tehnoloģijas, kas maksimāli saglabā ogu dabiskās īpašības – aromātu, garšu, krāsu.”

Pienu Baltais Eko jogurtam piegādā Ventspils rajona z/s Akmeņkalni, kuras produktiem piešķirts bioloģiskās lauksaimniecības sertifikāts. Saimniecības ganāmpulki tiek baroti ar tīru, kvalitatīvu un ekoloģisku lopbarību, tādēļ pienā ir augsts olbaltumvielu un tauku saturs, zems kopējais baktēriju daudzums. Jogurtā nav arī citu mākslīgo piemaisījumu.

Baltais Eko jogurtam ir arī īpašs iepakojums. Eko jogurts tiek pildīts glāzītes, kas pamatā ražotas no kartona, nevis plastmasas. Kā arī lai mazāk piesārņotu dabu, Eko jogurtam netiek likts plastmasas vāciņš. Šis iepakojums ir ērti šķirojams.