Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika

Pusotrs tūkstotis valsts amatpersonu vēl nav iesnieguši deklarācijas

Laika posmā līdz 21. aprīlima kārtējās valsts amatpersonu deklarācijas par 2010. gadu ir iesniegušas 55190 amatpersonas jeb 97,22 procenti no iesniedzamo deklarāciju kopējā skaita – 56766, portālu nra.lv informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļa.

Šobrīd attiecīgās VID struktūrvienības speciālisti strādājot pie saņemto valsts amatpersonu deklarāciju izskatīšanas un akceptēšanas, lai tās taptu pieejamas VID publiskojamo datu bāzē VID mājas lapā www.vid.gov.lv .

Savukārt attiecībā uz vēl nesaņemtajām valsts amatpersonu deklarācijām, VID apkopo datus un izsūta atgādinājuma vēstules tām valsts amatpersonām, no kurām šobrīd nav saņemtas ne deklarācijas, ne iesniegums par to, ka viņām objektīvu iemeslu dēļ nav bijis iespējams iesniegt kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju.

VID atgādina, ka gadījumos, kad VID rīcībā ir informācija par kādas personas atbilstību amatpersonas statusam, un VID nav saņēmis no šīs personas iesniegumu par to, ka viņam objektīvu iemeslu dēļ nav bijis iespējams iesniegt kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju par iepriekšējo gadu, tad amatpersona var tikt saukta pie administratīvās atbildības pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.27 panta par deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā bez attaisnota iemesla.

"Atgādinām, ka katru gadījumu, kad amatpersona ir nokavējusi deklarācijas iesniegšanas termiņu, VID vērtē individuāli, ņemot vērā kavējuma apstākļus," norāda nodokļu iekasētāji.