Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika

Diskutēs par Latvijas ražojumu eksporta atbalsta iespējām Eiropā

12.oktobrī Ārlietu ministrijā (ĀM) notiks pirmā apaļā galda diskusija starp Latvijas uzņēmējiem un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs, informēja ĀM Preses centra nodaļā.

Šoreiz uzņēmējiem būs iespēja iepazīties ar Latvijas vēstnieku Vācijā Ilgvaru Kļavu, vēstnieku Francijā Jāni Kārkliņu un vēstnieku Lielbritānijā Eduardu Stipro, kuri sniegs informāciju par biznesa vidi un specifiku savās rezidences valstīs, kā arī vēstniecības politiskā atbalsta iespējām.

Apaļā galda diskusiju atklās ĀM valsts sekretārs Andris Teikmanis un Latvijas darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs.

ĀM un LDDK organizētā apaļā galda diskusiju cikla "Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem" mērķis ir atrast konkrētus risinājumus Latvijas uzņēmumu eksporta apjomu palielināšanai un tirgu paplašināšanai, izmantojot Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējas.

Uz apaļā galda diskusiju ar vēstniekiem ĀM aicina pieteikties ne tikai tos uzņēmējus, kuriem jau ir pieredze, izmantojot Latvijas vēstniecību ārvalstīs atbalstu, bet arī tos, kuru konkrētu interešu minēto valstu eksporta tirgos realizēšanai būtu nepieciešams vēstniecību lobija darbs.