"airBaltic" pirmdien veiks pirmo jauno vasaras reisu Rīga - Gdaņska

© Gatis Gierts, f64

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pirmdien uzsāks pirmo šīsvasaras reisu no Rīgas uz Gdaņsku Polijā. Tas piedāvās labus tranzīta savienojumus caur Ziemeļu tranzītmezglu Rīgā uz galamērķiem Skandināvijā, Krievijā, NVS valstīs un Tuvajos Austrumos.

"Rīga – Gdaņska ir pirmais jaunais vasaras reiss. Tas piedāvās ērtu tranzītu tūristiem un uzņēmējiem caur Rīgu un tālāk uz Skandināviju, Krieviju, NVS un Tuvajiem austrumiem. Tāpat jaunais reiss piesaistīs lielāku skaitu ceļotāju Gdaņskai, kas atrodas Polijas ziemeļos un pie jūras,” nra.lv stāsta lidsabiedrības komercdirektors Tero Taskila.

No 18. aprīļa "airBaltic" piedāvās lidojumus no Rīgas uz Gdaņsku četras reizes nedēļā – pirmdienā, trešdienā, ceturtdienā un svētdienā. Aviokompānija lidojumus veiks ar Fokker 50 lidmašīnu, un tie ilgs aptuveni vienu stundu un divdesmit minūtes. Vienvirziena biļešu cena būs no 27 latiem, ieskaitot lidostu nodevas un transakcijas maksu. Lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājas lapā www.airbaltic.com.

Šovasar "airBaltic" piedāvās četrus jaunus reisus no aviolīnijas ziemeļu centrāles Rīgā – uz Gdaņsku, Bari un Budapeštu, kā arī no Oulu Somijā uz Trumsi Norvēģijā. Pasažieri vasarā baudīs arī citus reisus, tajā skaitā uz Nīcu, Trumsi, Belgradu, Madridi, Baku, Dušanbi, Visbiju, Erevānu, Simferopoli un Odesu.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 80 galamērķiem.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais