SEB analītiķi Latvijā sagaida straujāko izaugsmi starp Baltijas valstīm

© unsplash.com

SEB samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no 2,2% līdz 2%, bet IKP pieauguma prognoze nākamajam gadam saglabāta 2,7% apmērā, liecina bankas publiskotais jaunākais ekonomikas apskats "Nordic Outlook".

Tādējādi SEB analītiķi šogad Latvijā sagaida straujāko izaugsmi starp Baltijas valstīm, kamēr nākamajā gadā Latvijā ir prognozēta lēnākā izaugsme starp Baltijas valstīm, minimāli atpaliekot no Lietuvas.

Vienlaikus SEB samazinājusi Latvijas gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam no novembrī prognozētajiem 2,4% līdz 1,4%, bet nākamajam gadam gada vidējās inflācijas prognoze ir palielināta no 2% līdz 2,4%.

Lietuvas ekonomikā SEB joprojām šogad prognozē pieaugumu par 1,5%, bet 2025.gadā - par 2,8%.

Tajā pašā laikā Lietuvas gada vidējās inflācijas prognoze šim gadam samazināta no 2,8% līdz 2%, kamēr nākamajam gadam prognoze palielināta no 2,6% līdz 2,7%.

Savukārt Igaunijas ekonomikā SEB analītiķi atbilstoši jaunākajām prognozē šogad sagaida kritumu - SEB prognozē, ka Igaunijas IKP šogad samazināsies par 0,5% pretstatā iepriekš prognozētajam pieaugumam par 0,4%, bet 2025.gadā Igaunijas IKP pieaugums joprojām tiek lēsts 3,5% apmērā.

Vienlaikus Igaunijas gada vidējās inflācijas prognoze šim gadam samazināta no 4,5% līdz 3,8%, bet 2025.gadā Igaunijā joprojām gada vidējā inflācija prognozēta 2,5% apmērā.

Svarīgākais