AT tiesneši iebilst pret iekļaušanu vienotā valsts pārvaldes atalgojuma sistēmā

Augstākās tiesas (AT) tiesneši iebilst pret viņu iekļaušanu vienotā valsts pārvaldes atalgojuma sistēmā.

AT iebilst pret to, ka gan šis jautājums, gan arī jautājums par AT budžetu tiek skatīts slēgtās Ministru kabineta sēdēs bez tiesas pārstāvju piedalīšanās.

Informācija par tiesnešu iekļaušanu šajā sistēmā atrasta Eiropas Centrālās bankas interneta mājaslapā, bet paši tiesneši par to nav tikušu informēti, sacīja AT senators Jānis Neimanis.

AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs sacīja, ka no publiski pieejamā Ministru kabineta sēdes protokollēmuma secināms, ka AT tiesneši vienotajā sistēmā ir iekļauti.

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis plēnumā atzīmēja, ka jebkādas problēmas ar atalgojuma lielumu nevar būt pamats, lai grautu Satversmē noteikto varas dalīšanas principu.

AT tiesnesis Gundars Aigars atzīmēja, ka nav pareizi, ka tiesnešus pielīdzina valsts pārvaldei.

Plēnumā piedalās 35 AT tiesneši.

Uz plēnumu uzaicinātais tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) nav ieradies.

Ekonomika

Kas notiks ar šobrīd pustukšo Rīgas brīvostu un citām Latvijas ostām; vai patiesi ostās jāsāk būvēt dārgi elitārie dzīvojamie rajoni un biroju telpas; kādēļ mēs labprātīgi atsakāmies arī no sankcijām nepakļautām kravām un cik saprātīgi rīkojamies naudas pelnīšanā – “Neatkarīgās” saruna ar Rīgas brīvostas bijušo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

Svarīgākais