Ukraina vēlas sadarboties ar Latviju telekomunikāciju jomā

Šādu apņemšanos pauda Ukrainas vēstniecības pilnvarotais lietvedis Oleksandrs Kušnirs, piektdien, 11. februārī, tiekoties ar satiksmes ministru Uldi Auguli.

Ukraina labprāt iepazītu Latvijas uzņēmumu iespējas un piedāvājumus tādos jautājumos kā sertifikācijas pakalpojumu sniegšana.

Latvijas un Ukrainas sadarbība līdz šim bijusi laba, taču pilnvarotais lietvedis sarunā īpaši uzsvēra interesi par divpusējām konsultācijām, lai veiksmīgi īstenotu kravu apjoma pieaugumu Latvijas – Ukrainas virzienā. Arī satiksmes ministrs U.Augulis pauda ieinteresētību pārvadājumu apjoma pieaugumā konteinervilciena „Zubr” maršrutā.

Ministrs informēja par aviokompānijas „airBaltic” plāniem palielināt regulāro lidojumu skaitu uz Kijevu, ko atzinīgi novērtēja O.Kuršnirs un atzīmēja, ka tuvojoties Eiropas čempionātam futbolā, kas 2012. gadā būs Ukrainā, tas būs īpaši nepieciešams.

O.Kušnirs arī pateicās Latvijai par Ukrainas prezidenta delegācijas sirsnīgo uzņemšanu Latvijā pagājušā gada decembrī, kuras laikā tika parakstīti abām valstīm nozīmīgi līgumi.