Uzņēmējs: Latvijā ir augstāks korupcijas līmenis nekā Baltkrievijā

Latvijā korupcijas līmenis ir daudz augstāks nekā Baltkrievijā, komentējot Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča aizturēšanas ietekmi uz korupciju valstī, atzīst SIA Oil Logistic & Trading vadītājs Vladimirs Demidovs.

Demidovs, kura vadītais naftas un ķīmijas produktu vairumtirdzniecības uzņēmums pastarpināti pieder Baltkrievijai, laikrakstam Bizness & Baltija uzsvēris, ka nav pazīstams ar Vaškeviču.

Viņš norādījis, ka korupcijas shēmas uzņēmumu nekad nav interesējušas, taču paša pieredze liecina, ka korupcijas līmenis valstī ir augsts, jo brīdī, kad uzņēmums sācis darboties, gandrīz katras no pārrunām ar potenciālajiem sadarbības partneriem vai ierēdņiem beigušās par kukuļu sadali.

Baltkrievijā nekā tāda nav, neskatoties uz apjomīgo birokrātisko aparātu. Tas panākts ar ļoti bargiem sodiem, atzinis Demidovs.

Arī citi laikraksta aptaujātie uzņēmēji piesardzīgi vērtējuši Vaškeviča lietu, norādot, ka pietrūkst precīzas informācijas un konkrētu faktu par notikušo.

Latvijā jau vairākus gadus turpinās cīņa ar korupciju. Cik sekmīgi – grūti spriest. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs arī līdz šim ir aizturējis augsta ranga amatpersonas, tomēr tas nav ļāvis izskaust korupciju. Varbūt kādā konkrētā sfērā kukuļu apjoms ir samazinājies, tomēr runāt par pilnīgu korupcijas izskaušanu ir pāragri, uzskata būvfirmas Merks valdes priekšsēdētājs Ivars Geidāns.

Savukārt juridiskā biroja Inlat Plus vadītājs Vladimirs Koposovs domā, ka korupciju Latvijā nosaka vairāki faktori un viena posma izslēgšana to būtiski neietekmēs.

Svarīgākais