Pieprasījums pēc "Eco Baltia" obligācijām vairākkārt pārsniedz piedāvājumu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Pieprasījums pēc vides resursu apsaimniekošanas grupas AS "Eco Baltia" obligācijām vairāk nekā 3,5 reizes pārsniedza piedāvājumu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka kopējais pieprasījums obligāciju izvietošanas perioda beigās veidoja 28,49 miljonus eiro.

Privātajiem ieguldītājiem piešķirtas obligācijas 5,5 miljonu eiro (69%) apmērā, kamēr institucionālajiem investoriem - 2,5 miljonu eiro (31%) apmērā. Investoru, kuri izteica minimālo iespējamo piedāvājumu 10 000 eiro vērtībā, piedāvājums tika apmierināts pilnībā, bet lielākie piedāvājumi tika apmierināti daļēji.

Pēc kompānijas pārstāvju minētā, aktīvākie ieguldītāji bija no Latvijas un Lietuvas, kuru pirkšanas rīkojumu attiecība veido attiecīgi 54% un 45% no kopējā rīkojumu apjoma. Obligāciju iegādes rīkojumi saņemti kopumā no vairāk nekā 250 investoriem Latvijā un Lietuvā.

Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2026.gada 17.februāris, bet emitentam ir tiesības tās dzēst pirms termiņa - pēc diviem gadiem. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro, bet minimālā parakstīšanās summa vienam investoram bija 10 000 eiro. Obligāciju kupona likme noteikta 8% apmērā.

Obligāciju emisijā piesaistītie līdzekļi tiks izmantoti, lai finansētu "Eco Baltia" attīstības projektus, fokusējoties uz kompānijas attīstību un aprites ekonomikas veicināšanu Eiropas līmenī. Šobrīd uzņēmums izvērtē vairākus potenciālos jaunu uzņēmumu iegādes darījumus, kā arī tiek attīstīti vairāki kapitāla investīciju projekti darbības paplašināšanai, skaidro kompānijas pārstāvji.

Jau ziņots, ka "Eco Baltia" realizēja obligāciju izvietošanu astoņu miljonu eiro apmērā. Šogad 8.februārī "Eco Baltia" iesniedza pieteikumu obligāciju iekļaušanai biržas "Nasdaq Riga" alternatīvā tirgus "First North". Biržas valdes lēmums par obligāciju iekļaušanu un tirdzniecības sākšanu tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas.

"Eco Baltia" obligāciju emisijas procesa organizētāja bija "Luminor Bank", sertificētais konsultants bija advokātu birojs "TGS Baltic", savukārt obligacionāru pārstāvja lomu pildīja zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

Tāpat vēstīts, ka "Eco Baltia" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 120,02 miljoni eiro, kas ir par 60,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga vairākkārtīgi un bija 9,046 miljoni eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", AS "Latvijas zaļais punkts", SIA "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir fonda "INVL Baltic Sea Growth Fund" meitassabiedrība Lietuvas "BSGF Salvus" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais