SIA ''Sāga'': "Swedbank" turpina bandītu gājienus

SIA "Sāga" turpina cīnities par izdzīvošanu, konflikts netiek risināts tiesiskā ceļā - AS "SWEDBANK" pārkāpj visas robežas rīkojoties ar bandītu cienīgām metodēm, informē ''Saga-Group'' Juridiskā dienesta juriste Daina Drela.

"Neskatoties uz 22.09.09. norunāto, AS "SWEDBANK" pozīcija joprojām palikusi nemainīga un nekonstruktīva, turpinot izvirzīt iepriekš neatrunātas un formālas prasības, pieprasot konfidenciālu finanšu informāciju par ar banku nesaistītām juridiskājām personām, kā arī liekot atsaukt 25.09.2009. paziņojumu presei, norādot, ka šāda veida paziņojumi no uzņēmumu puses tikai pasliktinās esošo situāciju un tās risinājuma iespējamību, kā arī norādot, ka informācijas nesaņemšanas gadījumā bankas rīcība paliks nemainīga un varētu kļūt vēl neprognozējamāka. Pēc pieprasītās informācijas nesaņemšanas jau 02.10.2009., tika trīskārši pastiprināta fiziskā apsardze SIA "LAIKO" un SIA "SĀGA" teritorijās, kur no 01.10.2009. oficiāli un juridiski līdz situācijas atrisinājumam tiesiskā ceļā darbību veic citas Sāga uzņēmumu grupas kompānijas.Papildus tam šorīt - 05.10.2009., uzņēmuma vadību un darbiniekus negaidīti pārsteidza bankas pieļautais bandītu cienīgais brutālais konflikta risinājums Tukumā, ražošanas teritorijā tika piekauti darbinieki, kas bija ieradušies savās darba vietās un, lai nepieļautu gandrīz 300 personu iekļūšanu uzņēmumu teritorijā, tika izpludināta nezināmas izcelsmes gāze. Ar iesniegumiem par šo vardarbīgo rīcību attiecīgie uzņēmuma darbinieki vērsās policijā.

Visas personas, kas šorīt,05.10.2009, ieradās Raudas ielā 34, Tukumā, no 01.10.2009. tiek nodarbinātas SIA "SAGA TRADE", attiecīgi bankas rīcība prettiesiski izpaudās pret ar banku finansiāli un juridiski nesaistītas juridiskas personas darbiniekiem, un tika bloķēta šī uzņēmuma saimnieciskā darbība, nodarot arī šim uzņēmumam būtiskus zaudējumus, kuru piedziņa noteikti tiks panākta tiesas ceļā.

Bankas pārstāvji un valde, aizbildinoties ar formalitātēm, kā arī cenšoties panākt bankai vēlamo vienošanos un līgumu noslēgšanu gandrīz piespiedu kārtā, uzstādot ultimatīvus nosacījumus, 2009.gada 02.oktobrī plkst. 18.00 SIA "LAIKO" Mālpils novada "Upmalās", pārsteidza uzņēmuma darbiniekus un pārstāvjus, ierodoties teritorijā AS "SWEDBANK" pārstāvja Rolanda Veģa un bankas pieaicinātā tiesu izpildītāja Jāņa Stepanova personā. Uzrādot tiesas nolēmumu, kurā minēta SIA "SĀGA", reģ. Nr.5003011671, vardarbīgā veidā, provocējot uzņēmuma darbiniekus ar nepatiesiem un melīgiem apgalvojumiem un mēģinot izsaukt fizisku spēka pielietošanu, centās iekļūt uzņēmuma teritorijā, lai veiktu mantas aprakstīšanu. Nekādu dokumentālu pierādījumu, ka SIA "LAIKO" teritorijā atrodas SIA "SĀGA" manta ne bankas pārstāvis, ne tiesu izpildītājs uzrādīt nevarēja, apgalvojot, ka viņu uzdevums ir veikt mantas aprakstīšanu un tad jau SIA "LAIKO" likumā noteiktajā kārtībā - tiesas ceļā, varēs lūgt mantas izslēgšanu no aprakstīto mantu saraksta.

Pat LR Valsts policijas Mālpils iecirkņa inspektora apstiprinājums pēc dokumentu aplūkošanas, ka ieeja kungiem uzņēmuma teritorijā nav atļauta, bankas pārstāvjiem nešķita ievērības cienīgs un to radītais šovs beidzās tikai ap plkst. 20.30.

Diemžēl uzņēmumu pārstāvjiem, neskatoties uz vēlmi mierīgi atrisināt konfliktu, attiecīgi izsakot atbilstošus priekšlikumus un piedāvājumus situācijas risināšanai, atkal nācās pārliecināties, ka visas bankas un to pilnvaroto pārstāvju darbības ir diametrāli pretējas presē izteiktajiem apgalvojumiem par saistību neizpildi un vēlēšanos konfliktu risināt mierīgā ceļā un vērstas uz to, lai uzņēmumiem un to saistītajiem uzņēmumiem tiktu radīti pēc iespējas lielāki zaudējumi, kas šobrīd pārsniedz 350 000,00 EUR. Vēlamies norādīt, ka summā iekļauta tikai tā saražotā produkcija, kas pasūtīta un netiek uzvesta no uzņēmuma teritorijas jau trešo nedēļu, lai tiktu piegādāta sadarbības partneriem visā Eiropas Savienībā. No visa iepriekšminētā var secināt tikai vienu - AS Swedbank darbība ir vērsta nevis uz meģinājumu risināt strīdīgu situāciju, bet gan panākt uzņēmumu likvidāciju un aktīvu sadalīšanu ar jebkuriem, pat vardarbīgiem līdzekļiem.

Visa bankas amatpersonu un darbinieku, kā arī pieaicināto personu - apsardzes un valsts amatpersonu, t.i., tiesu izpildītāju rīcība un izteikumi tikai apliecina AS "SWEDBANK" tiesvedības un juridiskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja Ivara Dimanta sacīto 22.09.2009., tikšanās laikā ar ekonomikas ministru A. Kamparu: "Mēs nedzīvojam tiesiskā valstī".

Joprojām tiek apdraudēta Sāga grupas uzņēmumu reputācija gan piegādātāju, gan klientu acīs, bankas rīcība pilnībā liedz uzņēmumiem izpildīt līgumiskās saistības un pasūtījumus jau gandrīz mēnesi, tādējādi būtiski palielinot risku, ka šie dzīvotspējīgie un eksportējošie uzņēmumi turpinās savu darbību, saglabājot darba vietas vairāk kā 550 Tukuma un Mālpils novadu iedzīvotājiem, kuri šobrīd pat fiziski tiek aizskarti un tiek apdraudēta to veselība un dzīvība, lai tikai uzņēmumiem neļautu strādāt.

Jau iepriekš presē izskanējušo mērķu nodrošināšanai uzņēmumu grupa izmanto visus likumā noteiktos ceļus un iespējas un uzņēmuma valde ir pārliecināta, ka Latvijas Republika ir tiesiska valsts un uzņēmuma sadarbības partneru un klientu atbalsts un sapratne saglabāsies līdz AS "SWEDBANK" pretlikumīgā rīcība tiks novērsta.

Lai realizētos uzņēmumu valdes un visu darbinieku nodomi un mērķi - uzņēmumi turpinātu darbu - lūdzam Valsts policijai veikt tai likumā noteiktās darbības un pārtraukt bezdarbību attiecībā pret AS "SWEDBANK" pārstāvjiem, kas acīmredzami un būtiski pārkāpj ne tikai likumā noteikto, bet pat cilvēcības un ētikas principus," atklātā vēstulē masu medijiem pauž D.Drela.

Svarīgākais