Latvija ierindojas starp 12 ES valstīm ar rūpniecības produkcijas apmēra kritumu

© pexels.com

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā oktobrī salīdzinājumā ar 2021.gada desmito mēnesi samazinājusies par 2,7%, tādējādi tai esot starp 12 Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kritums, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Straujāks kritums šajā periodā fiksēts vien Igaunijā (-5,8%), Luksemburgā (-3,8%) un Beļģijā (-2,8%).

Savukārt straujākais pieaugums bijis Īrijā (+53,2%), Dānijā (+10,7%), Maltā (+7,2%) un Polijā (+7%). Lietuvā rūpniecības produkcijas izlaide oktobrī gada griezumā pieaugusi par 2,5%.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide oktobrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada palielinājusies par 3,7%, bet eirozonā - par 3,4%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - septembri - rūpniecības produkcijas izlaide ES oktobrī samazinājusies par 1,9%, bet eirozonā - par 2%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies 21 valstī, straujākais kritums bijis Īrijā (-10,7%), Luksemburgā (-4,4%) un Čehijā (-3,7%), bet pieaugums reģistrēts Slovākijā (+1,3%), Lietuvā (+1,1%), Grieķijā (0,5%) un Austrijā (+0,2%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide saglabājusies nemainīgā līmenī, bet Igaunijā, tāpat kā Vācijā, tā samazinājusies par 0,9%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais