Rekordaugsto izejvielu cenu dēļ pārtikas produktu sadārdzinājums ir nenovēršams, savukārt lauksaimnieciskās produkcijas un pārtikas produktu ražotāji ir vienisprātis – jāturpina efektivizēt ražošanas procesus, lai izejvielu cenu kāpuma dēļ neciestu patērētāji.
Tiesa, uzņēmēji norāda, ka jau sasniegta efektivizācijas maksimālā robeža, un aicina valdību pieņemt saprātīgus lēmumus nodokļu jomā, vēsta Dienas Bizness.
Izejvielu cenas pēdējo divu gadu laikā ir nemitīgi kāpušas, un šobrīd nav nevienas indikācijas, kas liecinātu par tuvojošos cenu kritumu, uzsver Latfood valdes priekšsēdētājs Valdis Blūms. Viņš norāda, ka, par spīti augšupejošai tendencei, uzņēmēji visu šo laiku rēķinājušies ar iedzīvotāju pirktspēju un galaprodukta cenas nav palielinājuši, taču ražotāji izejvielu un citu resursu sadārdzinājumu nevar iznest tikai uz saviem pleciem, tāpēc ir loģiski, ka līdzšinējais pasaules izejvielu cenu kāpums pakāpeniski nonāks arī Latvijas tirgū un Latvijas ražotāju cenās. Cik ātri tas notiks, esot atkarīgs no katras kompānijas iekšējiem resursiem un uzkrātajām rezervēm.