Grozīta kārtība pieteikumu iesniegšanai par PVN atmaksu citā ES dalībvalstī

Valdība 18. janvārī apstiprinājusi grozījumus kārtībā, kādā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) apliekamā persona iesniedz pieteikumu PVN atmaksas saņemšanai citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī, kā arī kārtībā, kādā atmaksā PVN citas ES dalībvalsts apliekamai personai, informē Finanšu ministrija (FM).

Grozījumi paredz papildināt noteikumus, nosakot, ka pieteikumu par atmaksas periodiem 2009.gadā apliekamā persona iesniedz VID ne vēlāk kā līdz 2011.gada 31.martam.

Termiņš pieteikumu iesniegšanai par atmaksas periodiem 2009.gadā pagarināts, lai nāktu pretī ES dalībvalstīm, kurām bija radušās tehniskas problēmas no 2010.gada 1.janvāra izveidot elektroniskos portālus, kas nepieciešami pieteikumu iesniegšanai elektroniskā veidā, tādējādi liedzot šajās dalībvalstīs iespēju iesniegt pieteikumus par 2009.gada atmaksas periodiem līdz 2010.gada 30.septembrim, pavēstīja FM.

Pieteikumus par atmaksas periodiem 2009.gadā, kas iesniegti laika posmā no 2010.gada 1.oktobra līdz 2011.gada 1.februārim, VID izskatīs tādā pašā kārtībā kā pieteikumus, kas iesniegti līdz 2010.gada 30.septembrim.

Attiecībā uz atmaksas periodiem no 2010.gada paliks spēkā iepriekš noteiktais pieteikumu iesniegšanas termiņš - ne vēlāk kā līdz tā kalendārā gada, kas seko atmaksas periodam, 30.septembrim.

Attiecīgās izmaiņas izstrādātas, ieviešot Eiropas Padomes direktīvas grozījumus.

Līdz šim pieteikumu PVN atmaksas saņemšanai par citā dalībvalstī iegādātajām precēm vai saņemtajiem pakalpojumiem jeb šajā dalībvalstī veikto preču importu iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā (VID) vēlākais līdz tā kalendārā gada, kas seko atmaksas periodam, 30. septembrim.

Svarīgākais