Latvijā 43% uzņēmumu plāno palielināt preču un pakalpojumu cenas

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijā 43% mazo un vidējo uzņēmumu plāno palielināt preču un pakalpojumu cenas, kas ir zemākais rādītājs Baltijas valstīs, vēsta "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Vienlaikus šādu risinājumu plāno 51% Lietuvas un 50% Igaunijas mazo un vidējo uzņēmumu.

Aptaujā arī secināts, ka 20% Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu plāno pārskatīt sniegto pakalpojumu un preču klāstu, 19% uzņēmumu plāno saīsināt darba laiku, savukārt 15% Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu meklēs energoefektīvākus risinājumus.

Lietuvā 24% mazo un vidējo uzņēmumu pārskatīs piedāvāto preču un pakalpojumu klāstu, 16% saīsinās darba laiku, kā arī 16% meklēs energoefektīvākus risinājumus. Savukārt Igaunijā īsākas darba stundas plāno strādāt 19% mazo un vidējo uzņēmumu un tikai nedaudz mazāk - 18% norāda, ka nogaidīs un neveiks nekādas papildu aktivitātes šī brīža ekonomisko izaicinājumu pārvarēšanai.

Vienlaikus 10% Latvijas, 10% Lietuvas un 13% Igaunijas mazo un vidējo uzņēmumu atzīst, ka nav sagatavojušies iespējamiem izaicinājumiem gaidāmajā ziemas sezonā.

Lai dalītos pieredzē par to, kāds noskaņojums šobrīd dominē Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu vidū, ar kādiem izaicinājumiem nākas saskarties un kādas ir pieejas to risināšanā, "SEB banka" ceturtdien, 10.novembrī, rīkos tiešsaistes diskusiju "Bizness pārmaiņu laikā: nogaidīt vai uzņemt apgriezienus?".

Diskusijā piedalīsies "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars, SIA "Baltic Candles Ltd" direktore Zita Sāviča un SIA "Folded" valdes loceklis Armīns Urbergs.

Tiešsaistes diskusija ceturtdien, 10.novembrī, plkst.10 būs skatāma "SEB bankas" profilā sociālajā tīklā "Facebook" - https://fb.me/e/3R7oxEsZ8

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).