Maziem un vidējiem tirdzniecības uzņēmumiem Latvijā iespējams tiks sniegts EK atbalsts

Eiropas Komisija (EK) sola atbalstu maziem un vidējiem tirdzniecības uzņēmumiem Latvijā, informēja Latvijas Tirgotāju asociācijā (LTA).

Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejā Briselē, kur notikusi diskusija par mazumtirdzniecības nozari un nepieciešamo atbalstu tai, uzklausīti LTA prezidenta Henrika Danusēviča ierosinājumi,kas vēlāk iekļauti komitejas izstrādātajā dokumentā, kas tiks nosūtīts EK.

EK augstu novērtējusi mazumtirdzniecības nozīmi vienotajā tirgū, kā arī norādījusi, ka ir nepietiekama uzmanība kāda izrādīta maziem un vidējiem uzņēmumiem, kuriem ir būtiska nozīme darbavietu un vērtības radīšanā.

"Tieši maziem un vidējie uzņēmumi ir tie, kas nodrošina jaunu darba vietu radīšanu, turklāt tie sniedz atbalstu mazajiem ražotājiem, nodrošinot to produktu ienākšanu tirgū. Nepieciešami vairāki uzlabojumi, kas skar mazumtirdzniecības nozari, piemēram, būtu nepieciešams atvērt fona mūzikas atskaņošanas pārrobežu tirgu vai noteikt individuālu pārvaldījuma iespējamību, kas savukārt novērstu patlaban šajā jomā valdošo monopolsituāciju," norāda Danusēvičs.

To, ka mazajiem un vidējiem uzņēmumiem nepieciešamas atbalsts, atzīst arī Latvijas uzņēmēji.

Tirgotāju asociācija cer, ka Latvijas valdība ne tikai ieklausīsies ieteikumos gan no uzņēmējiem, gan EK, bet beidzot no "tukšām runām" pāries pie reāliem darbiem Latvijas nacionālo tirgotāju interesēs.