Bezdarba līmenis ASV krītas

Decembrī bezdarba līmenis ASV ir nokrities līdz 9,4 procentiem, kas ir par 0,4 procentiem mazāk nekā novembrī. Šis ir lielākais bezdarba kritums viena mēneša laikā kopš 1998. gada.

Decembrī ASV bezdarbs krities par 103 tūkstošiem, tomēr tas ir mazāk nekā bija prognozējusi Nodarbinātības ministrija. Tās prognozes bija par 145 000 līdz 175 tūkstošiem jaunu darbavietu.

Kā norāda BBC, samazinājums ir saistīts ne tikai ar to, ka cilvēki ir atraduši jaunas darba vietas — aptuveni 260 tūkstoši ir pārtraukuši darba meklējumus, kas nozīmē, ka tie statistikā vairs neparādās kā bezdarbnieki.

Salīdzinoši sliktie bezdarba rādītāji ir saistīti ar to, ka ASV importē vairāk preču nekā eksportē, tas nāk par sliktu ekonomikas attīstībai un neveicina arī jaunu darba vietu radīšanu.

Ekonomika

Ar budžeta deficītu nākamajam gadam izdevies apstāties pie "sarkanās līnijas", bet jārēķinās ar tās pārkāpšanu nākotnē, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Svarīgākais