Ar 0,3 miljonu latu nodokļu parādu uzņēmums iekļūst VID lielāko parādnieku sarakstā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) decembra sākumā mazumtirdzniecības nozares uzņēmumu AS "Latvijas Zoovetapgāde" ierindojis valsts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā.

Pēc VID interneta mājaslapā pieejamās informācijas, "Latvijas Zoovetapgāde" ar 307 020 latu nodokļu parādu 1.decembrī ierindota 184.vietā no 188 uzņēmumiem un privātpersonām, kuru saistības pret valsti pārsniegušas 300 000 latu.

LETA jau ziņoja, ka "Latvijas Zoovetapgādes" akcionāri decembra vidū ārkārtas sapulcē nolēma neizslēgt uzņēmuma akcijas no regulētā tirgus.

"Latvijas Zoovetapgādes" akcijas "NASDAQ OMX Riga" biržā tiek kotētas no 2007.gada. Publiskajā apgrozībā ir 451 244 uzņēmuma akcijas. Informācija biržā liecina, ka tirdzniecība ar "Latvijas Zoovetapgādes" akcijām ir kūtra, un pēdējo sešu mēnešu laikā biržā ar uzņēmuma akcijām veikti vien divi darījumi kopsummā par 60 latiem.

Ņemot vērā akcionāru nolemto, "NASDAQ OMX Riga" valde decembra vidū nolēma atcelt papildu uzraudzības statusu, kas "Latvijas Zoovetapgādei" tika piemērots šā gada 15.novembrī atbilstoši biržas noteikumiem, kas nosaka, ka biržai ir tiesības piemērot uzraudzības statusu, ja tuvāko sešu mēnešu laikā plānotas darbības, kuru rezultātā emitenta finanšu instrumenti tiktu izslēgti no regulētā tirgus.

Spēkā paliek šā gada 29.jūlijā biržas valdes piemērotais uzraudzības statuss "Latvijas Zoovetapgādei", lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību, ja emitents ir atzinis savu maksātnespēju vai emitentam ilgstoši ir maksātspējas problēmas.

Uzņēmuma lielākā akcionāre ir Tamāra Jankava, kurai pieder 44,36% akciju, Aldim Taurītim - 23,05%, Atim Grundmanim - 15,02%, kā arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai - 5%, liecina informācija "NASDAQ OMX Riga".

"Latvijas Zoovetapgādes" apgrozījums šā gada deviņos mēnešos bijis 227 872 lati, un tas ir par 8,1% lielāks nekā pērn šajā periodā, liecina uzņēmuma nerevidētais finanšu pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga".

2009.gada deviņos mēnešos "Latvijas Zoovetapgādes" apgrozījums bija 210 802 lati.

2010.gada deviņos mēnešos uzņēmums strādājis ar 74 072 latu zaudējumiem, bet pērn šajā laika periodā "Latvijas Zoovetapgāde" cieta 166 907 latu zaudējumus.

Svarīgākais