Zviedru ministrs sola pilnībā privatizēt "TeliaSonera" līdz 2014.gada rudenim

Zviedrijas finanšu tirgus ministrs Pēters Normans solīja, vēlākais, līdz 2014.gada rudenim pārdot valstij piederošās 37% telekomunikāciju koncerna "TeliaSonera'' akciju, raksta avīzes "Dagens Nyheter" portāls "dn.se".

"Tirgū, kur valda konkurence, nav īpašu iemeslu valstij turpināt būt īpašniecei," portāls citē ministru.

Normans to teica uzrunā biržas mākleru kompānijai "Carnegie". Kā raksta portāls, Normans apstiprināja pilsoniskās koalīcijas valdības jau agrāk izteikto apņemšanos pārdot atlikušās valsts daļas vairākos uzņēmumos, tostarp arī bankā "Nordea" un hipotekāro kredītu kompānijā "SBAB".

Kā zināms, "TeliaSonera" pieder 49% Latvijas telekomunikāciju kompānijas "Lattelecom" kapitāla daļu un tieši un netieši nedaudz vairāk par 60% "Latvijas mobilā telefona" (LMT) kapitāla daļu.

''dn.se." raksta, ka 2014.gada rudens minēts kā pārdošanas termiņš, jo 2014.septembrī paredzētas nākamās kārtējās Zviedrijas parlamenta, Riksdāga vēlēšanas. Konkrētu laiku, kad varētu notiktu valstij piederošo "TeliaSonera" akciju pārdošana, Normans nenosauca, tikai uzsvēra, ka tas notikšot tad, kad būšot piemēroti tirgus apstākļi. Tieši, kā to noteikt, lai saņemtu labu cenu, ''ir sarežģīts jautājums", teica finanšu tirgus ministrs.

Zviedru pilsoniskā koalīcija jau pēc 2006.gada parlamenta vēlēšanām deklarēja, ka vēlas pilnībā privatizēt ''TeliaSonera'' un citus uzņēmumus, kur valstij pieder kapitāla daļas. Koalīcija tika pārvēlēta kārtējās vēlēšanās 2010.gada septembrī.