ZZS SVF pārstāvjiem norāda uz neiespējamību nākamgad samazināt budžetu par Ls 500 miljoniem

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti un ministri, tiekoties ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem, šovakar norādījuši, ka Latvijai nav iespējams samazināt nākamā gada valsts budžetu par 500 miljoniem latu, aģentūrai LETA apstiprināja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

"Mēs nesaņēmām par šo jautājumu nekādu viedokli. SVF pārstāvji rūpīgi pierakstīja visu mūsu sacīto par Latvijas problēmām un iespējām," teica Brigmanis.

ZZS informējusi SVF pārstāvjus, ka Latvija var piestrādāt pie jautājuma par budžeta ienākumu palielināšanu, taču, veidojot nākamā gada valsts budžetu, vajadzētu ņemt vērā to, ka jau šogad pensionāriem ir samazinātas pensijas, kas atsauksies arī uz nākamā gada budžetu.

Brigmanis pauda gandarījumu par sarunu, kas, viņaprāt, ir izdevusies. Priekšā esot paredzētas vēl citas sarunas ar SVF, norādīja deputāts.

Jau ziņots, ka šodien arī Tautas partija (TP) tikās ar SVF pārstāvjiem. Pēc tam TP pauda gandarījumu par tikšanos ar SVF pārstāvjiem, taču tika norādīts, ka, ievērojot starptautisko aizdevēju lūgumu, sarunu saturs ir konfidenciāls.

Pēc neoficiālas informācijas, SVF pārstāvji sēdē norādījuši, ka Latvijai ir jāpilda tās prasības, kas iekļautas iepriekš parakstītajos vienošanās dokumentos ar aizdevējiem un kas paredz arī paaugstināt vairākus nodokļus, piemēram, nekustamā īpašuma nodokli un ienākuma nodokli.

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijā uzturas SVF pārstāvji, lai vēlreiz runātu par starptautiskās palīdzības piešķiršanu mūsu valstij.

Svarīgākais