LDDK: Valsts budžeta pieņemšana ir izšķiroša sekmīgai krīzes pārvarēšanai

Valsts budžeta 2010.gadam sagatavošana un pieņemšana ir izšķiroši nozīmīga sekmīgai krīzes pārvarēšanai, šodien Latvijas Bankas rīkotajā gadskārtējā tautsaimniecības konferencē uzsvēra Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle.

Viņa norādīja, ka valsts budžets noteiks gan to, vai no krīzes Latvijas uzņēmumi izies konkurētspējīgāki, gan to, kā Latvijas ekonomika kopumā attīstīsies nākamajos gados.

"Nākamie divi mēneši parādīs, cik atbildīgi mēs spējam būt izšķirošos brīžos," sacīja Egle, norādot, ka, ja valdība vēlas kāpināt budžeta ieņēmumus, tad tai ir jādod pozitīvi stimuli biznesam.

LDDK skatījumā, nepieciešamība samazināt budžeta izdevumus sniedz iespēju apzināt un izvērtēt valsts īstenotās funkcijas, lai tādā veidā atbrīvotos no nevajadzīgajām budžeta izdevumu pozīcijām.

Viņa aicināja izskatīt iespēju atsevišķus ārpakalpojumus, ko patlaban īsteno valsts, nodot privātajam vai nevalstisko organizāciju sektoram, kuri šīs funkcijas spētu īstenot labāk un arī lētāk.

Tāpat LDDK vadītāja aicināja valdības partnerus apturēt jau iesākto priekšvēlēšanu maratonu un koncentrēties uz pārdomātas un konkurētspējīgas valsts tautsaimniecības veidošanu, samazinot budžeta izdevumus, veicot strukturālās reformas un nodrošinot sociālo stabilitāti un mieru.

Egle pauda pārliecību, ka biznesa vides mērķis nekad nav bijis, lai visiem valsts pārvaldē strādājošajiem tiktu samazināts atalgojums, tomēr ir nepieciešams izvērtēt, cik valsts maksā par katru attiecīgo darba rezultatīvo rādītāju, lai darba rezultāti būtu samērojami ar atalgojumu.

Kā ziņots, šodien notika Latvijas Bankas rīkota gadskārtējā tautsaimniecības konference, kuras šā gada tēma bija "Tautsaimniecības stabilitātes un izaugsmes atjaunošana Latvijā".

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais