Labākie darba devēji - "Valpro" un "Latvijas Finieris"

Valmierā ir paziņots labākais darba devējs Vidzemē – uzņēmums "Valpro" un labākais darba devējs Rīgas reģionā – "Latvijas Finieris".

Tā vēsta portāls db.lv

Uzņēmumi tika vērtēti trijās kārtās un ir uzskatāmi, pēc Valsts ieņēmuma dienesta datiem par vieniem no 40 lielākajiem IIN maksātājiem 2008.gadā, kam nav nodokļu parādu un atlikto maksājumu uz 2009.gada 1.augustu, nav sūdzības par darba tiesību pārkāpumiem Valsts Darba inspekcijā, iesaistās aktīvi sociālajā dialogā gan reģionālajā, gan nozaru, gan uzņēmuma līmenī, kā arī spēj vadīt savas finanses, lai turpinātu nodrošināt darbu vairāk kā 100 darbiniekiem. Balvu piešķīra Latvijas Darba devēju konfederācija.

Labākajam darba devējam Vidzemes reģionā tika izvirzīti uzņēmumi: Vidzemes energoceltnieks, 8CBR, Seda, un Cēsu alus, kas saņēma simpātiju balvu no Latvijas Personāla vadības asociācijas.

Labākā darba devēja balvai Rīgas reģionā tika izvirzīti šādi uzņēmumi: Alfor, Statoil, Lattelecom un Latvenergo.

28.oktobrī Saldū tiks sveikti labākie darba devēji Kurzemes reģionā un 25.novembrī izteiks pateicību Zemgales un Latgales labākajiem darba devējiem.

2008.gadā par labāko darba devēju Zemgalē tika atzīts Dobeles dzirnavnieks, Kurzemē - Vika wood, Vidzemes reģionā - Brīvais vilnis, Latgalē - Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca un Rīgas reģiona - air Baltic corporation.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais