Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Ekonomika

Banku "Citadele" varētu pārdot pa daļām

Interesi par AS "Citadele banka" ir izrādījusi nopietna Rietumu banka, tomēr vairāki potenciālie pircēji interesējas par "Citadeles" daļu iegādi, šodien, tiekoties ar Rīgas Stradiņa universitātes studentiem, teica "Citadeles" valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons.

Viņš minēja, ka ir bijusi interese iegādāties, piemēram, nerezidentu biznesu, atsevišķi Baltijas tirgu un tamlīdzīgi, bet par bankas iegādi kopumā interese ir maza.

Viņš ieteica izsludināt iepirkumus bankas daļām. Pēc tam, uzzinot piedāvātās cenas, tās apkopojot, varētu uzzināt bankas kopējo cenu. Tad arī varētu vērtēt, vai ir izdevīgi banku pārdot.

Jākobsons pauda pārliecību, ka, pārdodot "Citadeli", tiks atgūti valsts ieguldītie līdzekļi, bet par "Parex banku" viņš pauda šaubas.

Kā ziņots, šā gada 1.augustā notika "Parex bankas" aktīvu pāreja uz banku "Citadele". Lielākā daļa tika pārnesta uz jaunizveidoto banku, bet problemātiskie aktīvi palikuši "Parex bankā", kura turpmāk nodarbosies tikai ar parādu atgūšanu un ierastās bankas funkcijas neveiks.

2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo "Parex banku" un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi.