Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika

"Rimi Latvia": "Lidl" ir spēcīgs konkurents

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Mazumtirdzniecībā konkurence Latvijā vienmēr ir bijusi diezgan asa un skarba, pie kā mazumtirgotājs SIA "Rimi Latvia" ir pieradusi, tomēr, no otras puses, arī "Lidl", protams, ir spēcīgs konkurents, intervijā aģentūrai LETA atzina "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

"Vienlaikus jāsaka, ka ir pircēji, kuru izvēli nosaka tikai cena, un ir pircēji, kuriem, izvēloties, kurā veikalā iepirkties, svarīgas būs daudzas citas lietas. Visdrīzāk labākajā pozīcijā būs tie, kuri visprecīzāk spēs atbildēt uz šīm pircēju vajadzībām - vai tās ir e-komercijas iespējas, vietējo ražotāju produkti, interesantas akcijas," sacīja Turlais.

Viņš pauda, ka ikviens tirgus dalībnieks rūpīgi strādās pie sava piedāvājuma pircējiem, un tiem, kas to izdarīs labāk, arī klāsies labi. "Tādēļ mēs ne tik daudz domājam par to, ko darīs "Lidl", cik par to, lai mūsu pircēji ir apmierināti," sacīja Turlais.

Tāpat viņš uzsvēra, ka ar darbiniekiem esot līdzīgi kā ar pircējiem. "Mums vienmēr ir dažādas darbinieku labsajūtas un motivēšanas programmas, un tas nav saistīts ar "Lidl". Par to liecina tas, ka no mūsu vairāk nekā 6500 darbinieku lielā kolektīvā uz "Lidl" ir aizgājuši vien daži, jo alga jau nav vienīgais, kas interesē cilvēkus. Tas ir arī darba saturs, elastīgs darba grafiks, kolektīvs, izaugsmes iespējas, bonusi," teica "Rimi Latvia" vadītājs.

Viņš sacīja, ka "Rimi Latvia" novērojis, ka darbinieku interese par "Lidl" strauji samazinājās tajā brīdī, kad viņi iepazinās ar darba saturu. "Taču drīzāk tas būs jāvērtē tad, kad "Lidl" veikali sāks strādāt. Kā jau minēju, no mūsu darbiniekiem uz "Lidl" ir aizgājuši daži, kas nozīmē, ka mūsu pusē ir ļoti lojāli un profesionāli darbinieki," klāstīja Turlais.

LETA jau ziņoja, ka "Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 946,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,3% un bija 30,409 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka mazumtirdzniecības uzņēmums SIA "Lidl Latvija" šovasar aktīvi turpināja darbinieku piesaistes kampaņu. Vienlaikus par konkrētu laiku, kad Latvijā varētu atvērt pirmos "Lidl" veikalus, uzņēmumā informāciju neatklāj.

Kompānija "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".