Igaunijas finanšu ministrs prognozē "Baltijas tīģeru" atkārtotu lēcienu

Igaunijas finanšu ministrs Jirgens Ligi uzskata, ka Baltijas valstīm ir nepieciešamais potenciāls, lai tās tuvāko gadu laikā atkal varētu saukt par trim Baltijas tīģeriem.

Šādu viedokli Ligi pauda intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" un "LETA video".

"Protams, krīze liek pārvērtēt iespējas. Tomēr ticu, ka varam atgriezties uz ātras izaugsmes ceļa. Kopā tas ir izdarāms vienkāršāk," sacīja Ligi.

Viņaprāt, Baltijas valstīm nevajadzētu kopēt vienai otru, jo "dažādība nekādā gadījumā nav problēma". Turklāt vairāk vai mazāk Baltijas valstis jau patlaban attīstās vienā virzienā, un arī krīzes laikā pieņemtie lēmumi bijuši ļoti līdzīgi.

Lūgts komentēt kritiku par to, ka ne Latvijai, ne Igaunijai nav skaidri definētu ekonomikas attīstības vadlīniju un prioritāro nozaru, viņš uzsvēra, ka valdības vienmēr tajā tiek vainotas.

"Maza valsts nevar noteikt investīciju virzienus. Un arī nevajag. Investīcijas vai nu ir, vai to nav. Mūsu uzdevums ir radīt klimatu šīm investīcijām. Tas ir politiķu uzdevums. Nedrīkstam norādīt, kur ieguldīt naudu un kur ne," teica Ligi.

Jau vēstīts, ka ekonomikas atkopšanās Igaunijā norit straujāk nekā Latvijā un Lietuvā. Saskaņā ar "Eurostat" jaunākajiem datiem Igaunijas ekonomika šā gada trešajā ceturksnī gada griezumā pieaugusi par 4,7%, kamēr Latvijā pieaugums bija par 2,4%, bet Lietuvā tikai par 0,3%.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais