Spriedīs par labvēlīgākiem ES nosacījumiem Latvijas un Polijas lauksaimniekiem

Rīt, 9. novembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs dosies darba vizītē uz Varšavu, lai tiktos ar Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Mareku Savicki.

Tikšanās laikā abi ministri pārrunās Latvijas un Polijas lauksaimniekiem aktuālos Eiropas Savienības (ES) Kopējās lauksaimniecības politikas attīstības jautājumus, jo abām valstīm ir būtiski panākt labvēlīgākus nosacījumus Kopējās lauksaimniecības politikas realizācijā pēc 2013. gada salīdzinājumā ar t.s. ES vecajām dalībvalstīm.

Tikšanās laikā ar Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Jānis Dūklavs apspriedīs arī 2011. gada otrajā pusē plānotās (ES) Polijas prezidentūras prioritātes lauksaimniecības nozarē, kā arī Polijas pieredzi lauksaimniecības risku apdrošināšanas jautājumos un prasības mājražotāju produkcijas pārdošanai lokālajā tirgū.

Darba vizītes laikā zemkopības ministrs tiksies arī ar Polijas lauksaimnieku sabiedriskās organizācijas „Polijas Zemnieku nacionālā savienība” prezidentu Vladislavu Serafinu un apmeklēs vairākas zemnieku saimniecības un lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumus.

Ekonomika

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais