Kritizē ASV ekonomikas stimulēšanas plānu

Vācija, Ķīna, Brazīlija un Dienvidāfrika ir vienojušās kopējā kritikā ASV plāniem savā ekonomikā iepludināt 600 miljardus dolāru, lai stimulētu ekonomikas aktivitāti.

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šoible ir paziņojis, ka ASV politika ir „bezpalīdzīga” un ASV rīcība pasaulei izraisīs papildus problēmas. Šādā veidā tiktu vājināts dolārs un likti šķēršļi citu valstu eksportam uz ASV.

Ķīnas Centrālās bankas vadītājs Džou Sjaočuaņs ir norādījis, ka šāda pieeja var būt optimāka ASV iekšpolitikai, bet ne globālajai politikai, savukārt Dienvidāfrikas finanšu ministrs Pārvins Gordhans pavēstījusi, ka ASV politikas dēļ visvairāk cietīs jaunattīstības valstis. „ASV politika mazina daudzpusējās sadarbības ideju, par kuru G20 valstu līderi tik ļoti ir cīnījušies mēģinājumos samazināt krīzi,” viņš sacīja.

Arī Brazīlijas politiķi ir izteikuši bažas par ASV ekonomikas politikas ietekmi uz Brazīliju.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais