Noskaidroti populārākie Izraēlas produkti Latvijā

Latvijas pircēji par pieprasītākajiem produktiem, kas ražoti Izraēlā, atzinuši sadzīves ķīmiju un kosmētiku no Nāves jūras.

Latvijas Tirgotāju asociācija sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību pirmo reizi rīko apbalvošanas ceremoniju “Izraēlas gada prece 2010 Latvijā”. Tās mērķis ir apzināt Izraēlas preces, kas guvušas atsaucību Latvijas patērētāju un uzņēmēju vidū.

Šāda veida ceremonija Latvijā notiek pirmo reizi, kas apliecina Latvijas un Izraēlas divpusējo attiecību stipros pamatus, tai skaitā arī ekonomikas jomā.

Apkopojot un izanalizējot pieejamo Izraēlas preču un pakalpojumu piedāvājumu vietējā tirgū, konstatēts, ka iecienīti ir Izraēlas uzņēmuma „Sano Bruno’s Enterprises” piedāvātie sadzīves ķīmijas produkti, ko izplata SIA „BSE Baltic”. „Sano” ar augstvērtīgu kvalitāti un jaunām idejām turpina ieņemt līdera pozīcijas savā kategorijā. Kā viens no tirgus līderiem ir SANO Forte Plus tīrīšanas līdzeklis.

Otrs Izraēlas eksporta līderis ir SIA „Liad Baltija”, kas piedāvā „Dead Sea Premier Cosmetics Laboratories” Nāves jūras produktus - augstas kvalitātes jaunās paaudzes kosmētiku. Daži no Nāves jūras produktiem, piemēram, ekskluzīvā Miracle Noir maska, ir patentēti, jo tie veido unikālu formulu.

Ekonomika

Valsts fondēto pensiju shēmas jeb pensiju otrā līmeņa ieguldījumu plānos uzkrātais pensiju kapitāls šogad pirmajā pusgadā pieaudzis par 12,7% jeb 895,72 miljoniem eiro, jūnija beigās veidojot 7,955 miljardus eiro, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Bankā.

Svarīgākais