"Double Coffee" šo gadu cer noslēgt ar peļņu

Lai gan šī gada laikā Latvijas restorānu tīkls "Double Coffee" bija spiests slēgt vairākus restorānus, uzņēmums šo gadu vērtē kā veiksmīgu un cer noslēgt ar peļņu, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja "DC Holding" valdes priekšsēdētājs Andrejs Nilovs.

"Pēc 2009.gadā veiktās kompānijas restrukturizācijas un izmaksu samazināšanas, neskatoties uz ievērojamu apgrozījuma samazināšanos, 2009.gadu izdevās noslēgt ar peļņu. Arī 2010.gadu uzskatām par diezgan veiksmīgu. Tomēr pēdējo gadu lejupslīde ir atstājusi mantojumā nopietnu finanšu deficītu. Tā apjoma samazināšanās ātrums ir vissvarīgākais rādītājs," stāstīja Nilovs.

2010.gada laikā tika slēgti trīs restorāni Lietuvā, kā arī divi restorāni Ukrainā. "Laiki ir mainījušies, un nerentabliem restorāniem nav jāstrādā. Tagad pamatdarbs pie jaunu restorānu atvēršanas tiek veikts uz franšīzes līguma pamata," norādīja Nilovs, piebilstot, ka par jaunu restorānu atvēršanu kompānija paziņos jau tuvākajā nākotnē.

Pēc Nilova teiktā, 70% no uzņēmuma apgrozījuma veido Latvijā esošo restorānu tīkls.

"Aktīvi lūkojamies visapkārt un izvērtējam iespējas atvērt jaunus restorānus. Pakāpeniski tiek veikta esošo restorānu rekonstrukcija. Papildus darbojamies franšīzes jomā. Šis tirgus ļoti ātri atgūstas pēc gandrīz divu gadu sastinguma, un ir vērojams liels pieprasījums," stāstīja Nilovs.

Uzņēmums pastāvīgi strādā pie servisa kvalitātes uzlabošanas. Katram restorānam tiek veidotas savas ēdienu un dzērienu kartes, tomēr galvenās "top" pozīcijas gan Latvijā, gan citās valstīs ir ļoti līdzīgas, un tādēļ var teikt, ka atšķirības ir būtiskas, bet kopumā neatkāpjas no pamatkoncepcijas.

Galvenais Latvijas biznesa restrukturizācijas darbs tika pabeigts 2009.gadā, un "Double Coffee" restorānu skaits ir palicis nemainīgs - 15 restorāni. Patlaban "DC Holding" pārvalda "Double Coffee" restorānu tīklu Latvijā, Lietuvā, Ukrainā, Baltkrievijā. Uzņēmumam noslēgti franšīzes līgumi Ukrainā, Krievijā, Tadžikistānā un Latvijā.

AS "DC Holding" dibināta 2002.gadā un ir zīmola "Double Coffee" īpašniece, tās pamatkapitāls ir 750 000 latu. "Double Coffee" tīklā ir vairāk nekā 30 restorānu, kas atrodas piecās valstīs. Latvijā arī darbojas 15 "DC Holding" meitasuzņēmuma "DC restorāni" iestādes.

Atkarībā no sezonas Latvijas "Double Coffee" ik mēnesi apmeklē pat līdz 140 000 cilvēku.

Svarīgākais