"Swedbank" nekustamo īpašumu kompānijai pieder īpašumi Ls 21,6 miljonu latu vērtībā

© skanpix

Šā gada septembra beigās uz "Swedbank" nekustamo īpašumu pārvaldīšanas uzņēmuma "Ektronet Management Latvia" ("Ektornet") vārda zemesgrāmatā bija reģistrēti 113 īpašumi 21,6 miljonu latu vērtībā.

Šā gada trešā ceturkšņa laikā reģistrēto īpašumu vērtība ir desmit miljoni latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Ektornet" valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Lielākoties "Ektornet" īpašumā esot komercobjekti un dzīvojamo platību attīstības projekti dažādās attīstības stadijās visā Latvijā.

"Ektornet" pamatbizness ir publiskajās izsolēs iegādāties, pārvaldīt un vēlāk arī realizēt tos nekustamos īpašumus, kas kalpojuši par nodrošinājumu saistībām pret "Swedbank".

"Pēc īpašuma iegādes "Ektornet" mērķis ir to pārvaldīt pēc labākās prakses kā gādīgam un atbildīgam saimniekam. Līdz ar to tas veicina gan šī īpašuma vērtības saglabāšanu, gan arī ir pozitīvs faktors kaimiņiem un sabiedrībai kopumā, jo īpašumi tiek sakārtoti gan tehniski, gan vizuāli. Tiek sakārtotas arī attiecības ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem un apsaimniekotājiem, piemēram, sākot apkures sezonu," norādīja Kovaļčuks.

Tā kā "Ektornet" aktīvi piedalās izsolēs, tā novērojumi liecina, ka šā gada trešajā ceturksnī dalībnieku aktivitāte ir ievērojami pieaugusi. Kovaļčuks gan norādīja, ka tā pagaidām nav noturīga tendence, taču aktivitāte kopumā bijusi lielāka nekā gada pirmajā pusē.

Kā ziņots, SIA "Ektornet Management Latvia" izveidota 2009.gada februārī un 100% tās daļu pieder AS "Swedbank".

Svarīgākais