Danusēvičs: PVN likmes paaugstināšana nesekmēs pirktspēju un patēriņa paaugstināšanos

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes paaugstināšana līdz 22% nesekmēs cilvēku pirktspēju un patēriņa paaugstināšanos, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Kā ziņots, "Vienotības" finanšu ministra amata kandidāts Andris Vilks biznesa portālam "Nozare.lv" atzina, ka tiek domāts par PVN likmes paaugstināšanu no 21% līdz 22%, taču tikai tādā gadījumā, ja citas iecerētās nodokļu izmaiņas nedos iecerēto efektu. Primāri tiekot spriests par nekustamā īpašuma nodokļa dubultošanu.

"PVN likmes paaugstināšana nozīmēs to, ka pieaugs cenas un iedzīvotāji par to naudu, kas ir viņu rīcībā, varēs nopirkt mazāk preču," teica Daunusēvičs.

Viņš arī atzina, ka, jau patlaban pieaugot inflācijai, nepalielinās cilvēku pirktspēja un patēriņš Latvijā nepieaug. "Paaugstinot vienu nodokli, kāds cits būtu jāsamazina, jo situācijā, kad ekonomika vēl arvien nav stabila, pacelt nodokļus nebūtu pareizi," norādīja LTA prezidents, gan piebilstot, ka LTA nejaukšoties nodokļu politikas veidošanā.

"Tirdzniecībā piecenojumā ļoti liels īpatsvars ir darbaspēka izmaksām, tādējādi vajadzētu samazināt nodokļus, kas saistīti ar darbaspēku," norādīja Danusēvičs.

LETA jau ziņoja, ka līdz oktobra beigām paredzēts sagatavot priekšlikumus 2011.gadā veicamajai valsts budžeta fiskālajai konsolidācijai, šādu informāciju iepriekš sniedzis finanšu ministrs Einars Repše (JL), atbildot uz Saeimas deputātu pieprasījumu.

Svarīgākais