Baltijas valstu vadošais investors BaltCap iegulda 1.4 miljonus eiro uzņēmumā Primeks

Baltijas valstu vadošais riska kapitāla investors BaltCap iegulda 1.4 miljonus eiro Rīgā bāzētajā un Baltijā un Ziemeļvalstīs strādājošā betona grīdu izgatavotājuzņēmumā Primekss, iegūstot nozīmīgu minoritāru daļu uzņēmumā.

Šī ir pirmā investīcija, ko veicis 2010. gadā ES Struktūrfondu līdzfinansētās un Eiropas Investīciju Fonda Latvijā pārvaldītās JEREMIE Holding Fund iniciatīvas ietvaros izveidotais BaltCap Latvia Venture Capital Fund,norāda BaltCap pārstāvis Mārtiņš Jaunarājs.

1997. gadā izveidotais Primekss vairāku gadu garumā ir veicis ieguldījumus izpētē, kas uzņēmumam ļāva attīstīt unikālu, patentētu tehnoloģiju PrimeComposite plānāku un izturīgāku bezšuvju betona grīdu ieklāšanai, kas paredzētas intensīvai lietošanai. Ļoti līdzenās grīdas uzlabo lielu automatizētu noliktavu un citu industriālo objektu darbības efektivitāti. Papildus ievērojamiem ieguvumiem grīdas lietotājiem, tās izgatavošanas procesa tehnoloģija, salīdzinājumā ar tradicionālajām betona ieklāšanas metodēm, ļauj samazināt CO2 izmešus pat par 50%.

Jauno PrimeComposite tehnoloģiju jau plaši pielieto uzņēmuma klienti Skandināvijas un Baltijas valstīs, tai skaitā par vides aizsardzību domājošie reģiona vadošie ģenerāluzņēmēji Skanska, Norvēģijas Pasts un daudzi citi.

“Mēs asam pagodināti un gandarīti kļūt par SIA Primekss profesionālās komandas partneriem tās ambiciozajos attīstības plānos. Mūsu fondam šī ir laba iespēja ieguldīt patiesi uz inovācijām balstītā un ekoloģiski domājošā uzņēmumā ar lielisku izaugsmes potenciālu starptautiskajos tirgos,” teica Jaunarājs.

“Vietējo un starptautisko klientu interese par PrimeComposite ir bijusi ievērojama, tomēr mūsu izaugsmi līdz šim bremzēja nepietiekamais finansējums. Šī investīcija liks stabilu pamatu straujai attīstībai. Mēs esam īpaši gandarīti par BaltCap pieredzējušās un profesionālās komandas pievienošanos šim globālajam “zaļo” tehnoloģiju projektam,” norāda SIA Primekss valdes priekšsēdētājs Jānis Ošlejs.

“Šis darījums ir būtisks atskaites punkts Primekss, BaltCap un Eiropas Investīciju Fonda sadarbībā, jo tas parāda, ka strauji augoši un inovatīvi uzņēmumi Latvijā var sākt pilnībā izmantot atbalstu, ko sniedz Eiropas Savienības finansējums,” piebilda

Eiropas Investīciju Fonda vadītājs Ričards Pellijs (Richard Pelly).

Eiropas Investīciju Fonda vadītājs Richard Pelly piebilda:

Svarīgākais