Latvenergo vadītāja izraudzīšanas komisija vēl nav izšķīrusies par labu kādam no kandidātiem

Konkursa komisija, kura šodien intervēja AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amata kandidātus, vēl neizšķīrās par labu kādam no viņiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs, komisijas vadītājs Juris Pūce.

Komisija vienojusies par to izlemt pirmdien, 4.oktobrī, kad paredzētas arī intervijas ar potenciālajiem valdes locekļiem. Pēc Pūces teiktā, šodien komisijas locekļi intervējuši kandidātus, apmainījušies viedokļiem, iezīmējuši kandidātu plusus un mīnusus. Tomēr, ņemot vērā to, ka tiek meklēts arī "Latvenergo" valdes loceklis un abiem būs jādarbojas kā saskaņotai komandai, komisija izlems par valdes priekšsēdētāju un valdes locekli reizē. Šādu priekšlikumu izteicis Pūce, un pārējie nav iebilduši.

Uz valdes priekšsēdētāja amatu pretendē AS "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, pašreizējais "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss un SIA "Eko Baltija", AS "Latvijas zaļais punkts" un "Eko investors" vadītājs Māris Simanovičs.

Arodbiedrības "Enerģija" priekšsēdētāja Jevgenija Stalidzāne (PLL) "Nozare.lv" teica, ka pati vēl nav izlēmusi par labu kādam no kandidātiem. Viņa plāno vēlreiz iepazīties ar kandidātu sniegto redzējumu un izvērtēt, kuras ieceres ir reāli izpildāmas un kuras ir uzskatāma par reklāmu.

Viņa uzskata, ka Bariss pārzina visus iekšējos jautājumus, tādēļ viņam ir vieglāk. Žīgurs, viņasprāt, ir pieredzējis un zinošs vadītājs, savukārt Simanovičs ir jauns, daudz ko vadījis, taču viņam nav pieredzes lielu stratēģisku objektu vadīšanā.

Kā ziņots, potenciālo valdes locekļu intervijas pārceltas uz pirmdienu, jo divi kandidāti šodien nevarēja tikt. Kopumā tiks intervēti trīs pretendenti.

Konkursa komisijā bez Pūces ir viņa vietnieks Gatis Ābele, Stalidzāne, EM Enerģētikas departamenta vadītājs Dins Merirands un EM Juridiskā departamenta vadītāja Māra Līdumniece.

Formāli lēmums par valdes priekšsēdētāju un valdes locekli vēl būs jāpieņem akcionāram, ko šajā gadījumā pārstāv Pūce. Tas varētu notikt 8.oktobrī.

Uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu bija pieteikušies 19 pretendenti, savukārt uz valdes locekļa amatu - 46 pretendenti.

Jauns "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis tiek meklēts, jo, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu, no amata atcelts iepriekšējais uzņēmuma vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko.