airBaltic saņem balvu pasaules lēto aviokompāniju konkursā

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" saņēmusi speciālo balvu vispasaules zemo cenu aviokompāniju apbalvojumā "The Budgies World Low Cost Airline Awards" par sasniegumiem hibrīdaviokompānijas statusā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja kompānijā.

Starptautiska žūrija secinājusi, ka "airBaltic" pasaules avio industrijā rada jaunas tendences un ir veiksmīgi pielāgojusies pārmaiņām biznesa vidē un reģiona ekonomikā. Tāpat atzinīgi novērtēta "airBaltic" pieeja mārketingam, nepārtraukti nodrošinot produktus un pakalpojumus, kuri papildina aviokompānijas ienākumus.

"airBaltic" prezidents Bertolts Fliks skaidro, ka "airBaltic" strādā pēc unikāla hibrīda biznesa modeļa, kas apvieno labāko tradicionālo tīkla aviokompāniju un zemo cenu pārvadātāju praksi. ""airBaltic" ierindošana starp pasaules labākajiem zemo cenu pārvadātājiem ir vērā ņemama atzinība mūsu zemo cenu struktūrai un pievilcīgajām aviobiļešu cenām," pārliecināts ir Fliks.

Starptautisko žūriju veidoja seši pasaulē atzīti profesionāļi, tostarp bijušais "Ryanair" priekšsēdētājs Patriks Mērfijs, kā arī žurnāla "Airline Business" komentētājs Kriss Terijs.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz vairāk nekā 80 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas "airBaltic" piedāvā savienojumus no Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Pasažieru un kravu aviopārvadājumu pakalpojumu sniedzēja aviokompānija "airBaltic" dibināta 1995.gadā. Tās galvenie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un Flikam piederošā SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" ar 47,2% akciju.

Patlaban "airBaltic" flotē ir 28 lidmašīnas - divas "Boeing 757-200", desmit "Boeing 737-500", sešas "Boeing 737-300" un desmit "Fokker 50" tipa lidmašīnas.

Svarīgākais