Lidostas "Rīga" komercplatības apsaimniekos Turcijas uzņēmums

Turcijas uzņēmums "TAV Airport Holding" (TAV) uzvarējis starptautiskās lidostas "Rīga" izsludinātajā konkursā par komercplatību iznomāšanu, tai skatā beznodokļu zonā, šodien paziņoja TAV.

Jau ziņots, ka konkurss par lidostas "Rīga" komercplatību nomu tika izsludināts šā gada jūlija beigās, savukārt piedāvājumi bija jāiesūta līdz šī gada 30.augustam. Konkursa mērķis bija atrast finansiāli izdevīgāko piedāvājumu komercplatību apsaimniekošanai. Tā nolikums paredz slēgt līgumu ar lidostu uz 10 gadiem, ietverot nosacījumu, ka triju gadu laikā jauno termināli uzbūvēs "airBaltic", kas būtiski ietekmētu pasažieru plūsmu, kura ir nozīmīgākais faktors beznodokļu veikalu operatoriem.

Konkursā savus piedāvājumus iesniedza Polijas uzņēmums "Baltona" un TAV.

Plānots, ka TAV komercplatības sāks iznomāt, sākot ar 2011.gada 1.janvāri.

TAV dibināts 1997.gadā un kompānija darbojas četrās Turcijas lielākajās lidostās - Stambulā, Ankarā, Izmirā un Antālijā, kā arī darbojas divās lidostās Gruzijā un vienā - Tunisijā

Pērn TAV uzvarēja konkursā, kas paredz modernizēt Skopjes Aleksandra Lielā lidostu un Ohridas Svētā apustuļa Paula lidostu Maķedonijā.

Jau ziņots, ka šā gada 9.jūnijā Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" un Turcijas kompānija "TAV Airport Holding" ("TAV") parakstīja saprašanās memorandu par kopuzņēmuma izveidi, kas nodarbosies ar jauna pasažieru termināļa attīstīšanu, būvniecību un ekspluatāciju starptautiskajā lidostā "Rīga".

Par to preses konferencē informēja "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks un "TAV" izpilddirektors Mustafa Sani Seners, kuri uzsvēra, ka "airBaltic" un "TAV" būs līdzvērtīgi partneri lidostas "Rīga" termināļa būvniecībā, neskatoties uz to, ka "TAV" ir ievērojami lielāka kompānija.

Paredzēts, ka kopuzņēmums piederēs abām kompānijām vienādās daļās un arī investīcijas termināļa būvniecībā tiks veiktas proporcionāli. Saskaņā ar Flikta teikto "pirmais uzmetums" liecina, ka termināļa būvniecībai būs nepieciešami 90-110 miljoni eiro (63,25-77,3 miljoni latu).

Svarīgākais