Latvijas ražotāji piedalās gadskārtējā izstādē Maskavā "World Food Moscow 2010"

15.septembrī tika atklāta gadskārtējā pārtikas produktu izstāde Maskavā "World Food Moscow 2010", kurā šogad piedalījās 19 Latvijas uzņēmēji.

Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja apmeklēja izstādi un ar Latvijas pārstāvjiem pārrunāja aktualitātes pārtikas eksportā uz Krieviju un iespējamo vēstniecības atbalstu, lai veicinātu Latvijas uzņēmēju darbību Krievijā.

Latvijas vēstniecība Maskavā par godu šim pasākumam organizē pieņemšanu, kurā piedalīsies izstādes dalībnieki pieaicinot Krievijas partnerus, veikalu tīklu un tirdzniecības organizāciju pārstāvjus, kā arī produktu izplatītājus Krievijas tirgū. Vēstniecībā uzņēmējiem būs iespēja savstarpēji apmainīties viedokļiem un pārrunāt aktuālos jautājumus ar vēstniecības diplomātiem un nozaru atašejiem.

Ikgadējā izstāde "World Food Moscow", kas tiek rīkota jau kopš 1992.gada ir Krievijas lielākā starptautiskā pārtikas izstāde ar iedibinātām tradīcijām un reputāciju. "World Food Moscow" tiek rīkota septembra vidū galvaspilsētas lielākajā izstāžu kompleksā - Ekspocentrā Krasnajā Presnjā. Rudens ir tas laiks, kad tiek slēgti svarīgi pārtikas piegādes vienošanās līgumi un veidoti sadarbības plāni nākamajam gadam.

Izstādes kopējā platība ir 36 000kv.m, tajā tiek pārstāvēti ap 50 nacionālo paviljonu, tiek dibināti gandrīz 60 tūkstoši starptautisko kontaktu un to apmeklē vairāk kā dalībnieki no 63 valstīm.

Ekonomika

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.