Siltināšanai pieteiktas 62 izglītības iestādes

Vides ministrija Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansētajā projektu konkursā ir saņēmusi 62 iesniegumus siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai valsts un pašvaldību profesionālās izglītības iestāžu ēkās.

Kā aģentūru LETA informēja Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļā, patlaban notiek iesniegto projektu administratīvā vērtēšana, bet pēc tam sekos iesniegumu kvalitātes vērtēšana un, piesaistot ekspertus, tiks pārbaudīta iesniegumā norādītās informācijas atbilstība.

Konkursā līdzekļus iecerēts sadalīt, lai mazinātu oglekļa dioksīda emisijas, samazinot siltumenerģijas un apgaismojuma elektroenerģijas patēriņu Latvijas valsts un pašvaldību profesionālās izglītības iestāžu ēkās.

Konkursā paredzēts atbalstīt energoefektivitāti paaugstinošu rekonstrukcijas darbu un vienkāršotas renovācijas darbu veikšanu, siltumapgādes sistēmu maiņu no fosilajiem energoresursiem uz atjaunojamiem resursiem, tostarp atjaunojamo enerģijas avotu uzstādīšanu un pieslēgšanu, energoefektīva apgaismojuma uzstādīšanu un citas ar energoefektivitātes paaugstināšanu saistītas aktivitātes.

Konkursā pieejamais finansējums ir 10 225 798 lati. Konkursā vienam projektam minimālais pieejamais finansējums ir 30 000 latu, savukārt maksimālais finansējums ir 1 miljons latu. Projektu pieteicējiem ir jāpiedalās ar 15% līdzfinansējumu.

Ekonomika

Gada inflācija eirozonā septembrī samazinājusies līdz 1,8% salīdzinājumā ar 2,2% augustā, tādējādi reģistrēts zemākais līmenis kopš 2021.gada aprīļa, liecina otrdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.