Mežacūku nobraukšana radījusi 13 600 latu zaudējumus medniekiem

Vīrietis, kurš Saldus novada Nīgrandes pagastā vakar sabrauca 12 mežacūkas, medību saimniecībai radījis zaudējumus 13 600 latu apmērā, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš.

Kā stāsta Ozoliņš, viena mežacūka medību saimniecībās ir 6,3 minimālās mēnešalgas vērta. "Nav starpības, vai nelikumīgi nogalināts pieaudzis dzīvnieks vai sivēns," akcentē VMD pārstāvis.

Pēc Ozoliņa teiktā, vadītāja nodarījums varētu formāli tikt traktēts kā malumedniecība, tomēr apsūdzība tiks izvirzīta par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Jau ziņots, ka trešdien, 1.septembrī, Saldus novada Nīgrandes pagastā atrastas 12 beigtas mežacūkas. Kā vēlāk noskaidrojies, kāds šīs apkārtnes iedzīvotājs tās esot sabraucis ar traktoru.

Policijas inspektors Ingus Čekanauskis portālam "Diena.lv" sacījis, ka 1989.gadā dzimušais sējmašīnas vadītājs nespējot paskaidrot, kādēļ viņš sabraucis meža dzīvniekus. Policija, apskatot notikuma vietu, pieļauj, ka transporta vadītājs dzīvniekus vajājis pa lauku.

Svarīgākais