Moody`s: Latvijas ekonomikai par atveseļošanos pāragri priecāties

Pēc reitingu aģentūras Moody`s Investors Service inc domām, Latvija, Ungārija un Islande atrodas trauslas stabilitātes situācijā, reizē norādot, ka tomēr pagaidām vēl ir par agru priecāties par atveseļošanos, jo nav skaidrs, vai jaunākās tendences ir noturīgas.

Ekonomiskie rādītāji Latvijā, Ungārijā un Islandē šobrīd neuzrādot vairs tik strauju kritumu, kāds bija vērojams pirms sešiem mēnešiem.

"Šādas tendences atspoguļojas arī šo valstu finanšu tirgos, kas liecina, ka negatīvais spiediens samazinās. Tādējādi šo valstu ekonomiskais stāvoklis pārdzīvo trauslu stabilizāciju," skaidroja reitingu aģentūra. Tomēr, par spīti uzlabojumiem, vēl esot pāragri runāt par atveseļošanos.

Moody`s atzina, ka tā vēl nespēj precīzi noteikt, vai šo valstu ekonomikas, kuras globālajā krīzē cietušas visvairāk, ir sasniegušas savu zemāko punktu. Pēc aģentūras novērtējuma, visiem reitingiem Latvijā, Ungārijā un Islandē joprojām ir negatīvas perspektīvas, kas norāda uz iespējamu turpmāko lejupslīdi nākamajos 12 līdz 18 mēnešos.

Svarīgākais