700 pasaules arhitekti vēlas radīt jaunā airBaltic termināļa konceptu

Augusta sākumā Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic izsludināja starptautisku konkursu, kurā aicināja arhitektus no visas pasaules iesniegt savas idejas/koncepcijas jaunajam terminālim. Šobrīd interesi iesaistīties starptautiskajā konkursā izrādījuši gandrīz 700 arhitekti no 68 pasaules valstīm.

"Pagājušā gadā Latvija pēc Eurostat datiem bija vienīgā Eiropas Savienības valsts ar augošu avionozari. Pēc ļoti lielās intereses, ko izrādījuši arhitekti no visiem apdzīvotajiem kontinentiem, mēs redzam, ka Latvijas panākumi aviācijā ir pamanīti starptautiskā mērogā,"stāsta Bertolts Fliks, airBaltic prezidents un izpilddirektors.

Starptautiskā konkursa mērķis ir piesaistīt pasaules līmeņa arhitektus, kas var piedāvāt inovatīvu arhitektonisku un funkcionālu koncepciju jaunajam terminālim. Šī sākotnēji izstrādātā koncepcija jeb ideja tiktu izmantota kā pamats tālākajā termināļa kompleksa projekta izstrādē. Arhitektiem koncepcija jāveido, paredzot termināļa sākotnējo pasažieru apkalpošanas kapacitāti 7-8 miljoni pasažieru gadā, kā arī iespēju to palielināt līdz 14 miljoniem pasažieru gadā.

Konkursā iesniegtās arhitektoniskās koncepcijas septembra beigās izvērtēs starptautisku arhitektu žūrija un airBaltic vadība. Konkursa uzvarētājam airBaltic piešķirs 100 000 eiro lielu naudas balvu.

"airBaltic" uzdevumā konkursu organizē viena no pasaules lielākajiem būvniecības inženieru birojiem - "Ove Arup and Partners" - Londonas pārstāvniecība. S

Ekonomika

Mājokļu cenas Latvijā šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugušas par 1,1%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Svarīgākais