Latvijas ražotāji meklēs partnerus

Pavasarī notikušās izstādes Ražots Latvijā veiksmīgā pieredze, pozitīvās atsauksmes un ierosinājumi pamudinājuši nākamo izstādi Ražots Latvijā organizēt jau rudenī – 25. līdz 28. novembrī Rīgā, Skonto hallē.

Pavasara izstādē piedalījās ap 300 dalībnieku, un to apmeklēja vairāk nekā 23 000 interesentu. Rudens izstādei šobrīd pieteikušies jau 104 uzņēmumi no visas Latvijas.

Uzņēmums Iecavnieks, viens no lielākajiem rapšu eļļas ražotājiem Baltijā, kas piedalījās pavasara izstādē, pieteicis savu dalību arī rudens izstādei. "Pavasara izstāde mūsu uzņēmumam bija veiksmīga daudzējādā ziņā. Guvām arī plašus biznesa kontaktus. Mūsu uzņēmumam iepriekš jau bija izveidojusies sadarbība ar lielajiem biznesa partneriem, bet izstādē nodibinājām kontaktus ar nišas uzņēmumiem – dabisko pārtikas produktu veikaliem. Pēc izstādes arī ievērojami pieauga mūsu produkta linsēklu eļļas eksports Lietuvā. Latvijā šāda izstāde ir nepieciešama, lai ražotāji varētu parādīt plašākai sabiedrībai savu produkciju. Daudzi Latvijas iedzīvotāji taču nemaz nezina, kas pie mums tiek ražots!" stāstīja Iecavnieks tirdzniecības vadītāja Ineta Gulbe.

Arī koka rotaļlietu un attīstošo spēļu izgatavotāja Lotes Toys direktore Baiba Paleja apliecina, ka galvenais ieguvums no dalības pavasara izstādē Ražots Latvijā 2010 ir uzņēmuma atpazīstamība, kā arī biznesa kontakti. "Izstādē mēs nodibinājām kontaktus ar Lietuvas un Latvijas, kā arī Francijas un Latvijas kopuzņēmumiem, pašlaik norisinās sarunas par mūsu produkcijas eksporta iespējām. Protams, piedalīsimies arī rudens izstādē, lai rastu vēl jaunas uzņēmuma attīstības iespējas un gūtu pozitīvas emocijas," atzina B. Paleja. Izstādes organizētājas SIA Kelle Expo mērķis ir izstādi Ražots Latvijā padarīt par tradicionālu gadskārtēju tikšanās vietu Latvijas ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem.

Ekonomika

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais