Ušakovs aicina Ķīnas uzņēmējus aktīvāk dibināt kontaktus ar Rīgas biznesa pārstāvjiem

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs aicina Ķīnas uzņēmējus dibināt jaunus kontaktus ar Rīgas biznesa pārstāvjiem.

Šodien, tikšanās laikā ar Ķīnas vēstnieku Latvijā Čenu Vendzju, galvaspilsētas mērs sacījis, ka Rīgas domes vadība labi izprot Ķīnas lomu pasaules ekonomiskajā un politiskajā arēnā un saprot arī nepieciešamību attīstīt abu valstu, kā arī Rīgas un Ķīnas pašvaldību sadarbību.

Rīgas mērs uzaicināja Sudžou delegāciju apmeklēt Rīgu šogad Ziemassvētku brīvdienu laikā, īpaši uzsverot, ka apmeklēt Rīgu Sudžou pilsētas pārstāvju delegācijas sastāvā ir aicināti arī uzņēmēji, kuri varētu dibināt jaunus kontaktus un rast iespējas attīstīt sadarbību ar Rīgas biznesa pārstāvjiem.

Vēstnieks apsveica domes priekšsēdētāju ar ievēlēšanu amatā un izteica vēlmi cieši sadarboties ar Rīgas pašvaldību. Viņš atzīmēja Rīgas un Sudžou sadarbību un norādīja, ka to ir nepieciešams turpināt un attīstīt. Vēstnieks informēja, ka par godu Ķīnas Tautas Republikas 60.gadadienai Rātsnamā plānots organizēt fotoizstādi.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais