Vētra bez elektrības atstājusi 39 000 "Sadales tīkla" klientu

Spēcīgais pērkona negaiss, kas vakar, 8.augustā, virzījās pāri Latvijas teritorijai, izraisījis elektroenerģijas piegādes traucējumus Latgalē un Ziemeļvidzemē, kā rezultātā elektroenerģijas piegāde bija pārtraukta vai traucēta 39 000 AS "Sadales tīkls" klientu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma preses pārstāvis Andris Siksnis.

Bez elektroenerģijas piegādes vētra atstāja 9967 klientu Daugavpils apkārtnē, Madonā - 7121, Smiltenē un Valkā kopā - 7922, Alūksnē - 3184, Piebalgā - 1553, Valmieras un Rūjienas apkārtnē - 703, kā arī Jēkabpilī - 451.

"Smaga situācija negaisa dēļ radās netālu no Daugavpils, kur svētdien plkst.16.23 bez sprieguma palika apakšstacija "Špogi", kad saistībā ar negaisa izraisītu bojājumu tika atslēgtas abas 110 kilovatu elektrolīnijas, kas nodrošina šīs apakšstacijas darbību. Patlaban apakšstacija nodrošina elektroapgādi daļai klientu pa vidējā sprieguma 20 kilovatu tīklu. "Sadales tīkla" Ziemeļaustrumu reģionā bez sprieguma ir 43 elektrolīniju posmi," stāsta Siksnis.

"Sadales tīkls" elektromontieru brigādes lokalizē bojājumu vietas un operatīvi veic darbus, lai pēc iespējas ātrāk izdotos atjaunot elektroenerģijas piegādi klientiem, sacīja Siksnis.

Svarīgākais