Stājas spēkā Latvijas Pasta jaunie ārzemju sūtījumu tarifi pakām

No šodienas stājas spēkā Latvijas Pasta jaunie tarifi pārrobežu pasta pakām, lai tie būtu atbilstoši pašreizējai tirgus situācijai Latvijā un pasaulē, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Latvijas Pasta cenu politika paredz pārrobežu pasta paku tarifu gradāciju - atkarībā no sūtījuma galamērķa pārrobežu pasta sūtījumiem noteikts tarifu samazinājums vai paaugstinājums, vai arī saglabāts esošais tarifs.

Daļai valstu, uz kurām no Latvijas tiek sūtīti lielākie paku apjomi, noteikts tieši tarifu samazinājums, piemēram, Lielbritānijai vidējais tarifu samazinājums svarā līdz 20 kilogramiem ir 22%, Vācijai - 15%, ASV - 3%.

Saskaņā ar Pasaules pasta konvenciju ir valstis, kurām tarifi ir aprēķināti pirmo reizi, piemēram, Aruba, Britu Virdžīnu salas, Eritreja, Kambodža. Tarifu noteikšana pavērs plašākas pārrobežu paku pārsūtīšanas iespējas - klienti varēs nosūtīt paku sūtījumus uz valstīm, uz kurām iepriekš to nebija iespējams veikt.

Jaunie tarifi aprēķināti atbilstoši pašreizējai tirgus situācijai, vienlaicīgi saglabājot zemākās cenas tirgū, tādējādi nodrošinot iespēju saglabāt esošo klientu loku.

Tarifu pārrēķinu bija nepieciešams veikt, jo atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes 2010.gada 10.februāra lēmumam par universālā pakalpojuma saistībām SPRK bija uzdevis Latvijas Pastam līdz šā gada 31.martam iesniegt apstiprināšanai pārrobežu paku tarifus svarā no desmit līdz 20 kilogramiem. Tarifi aprēķināti atbilstoši noteiktajai SPRK universālā pasta pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodikai.

Svarīgākais